[]

[WEB] - Button ile seçime göre sayfaya gitmek

havar komşular havar...

Pazartesine yetiştirmem gereken işte en son bu olay kaldı, herhangi bir fikirle de olsa yardım ederseniz çok makbule geçecek.

Amaç personelleri brans>birim>personel_adı olarak filtreleyip Getir dediğimizde o personelin sayfasını getirmek. (Demoda 4 seçenek var onları 3 seçeneğe indirdim orada sorun yok)

Sıkışık olduğum için demodaki sistemi kullanıcam çünkü hazır olarak ve amaca en uygun bunu buldum.
www.appelsiini.net (1. sıradakiler)
Kaynağı - github.com

Seçenekleri kendime göre düzenledim ancak tüm seçenekler seçilince beliren Button var ya(bmw>3series seçince geliyor), işte ona bastığımızda son seçenekte hangi personel seçildiyse onun sayfasına gitmek istiyorum.

-İşte bu olayı js mi, jquery mi, php mi hangisiyle yapıcam, nasıl yapıcam?
-Buton ile değişkene göre sayfa çağırmanın özel bir adı var mı?

Böyle kolay olduğunu bildiğim ama görüldüğü gibi nasıl yapacağımı bilmediğimi belirtip cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: fiddle'a da yükledim jsfiddle.net

 
jquery.chained sadece select'leri disable/enable ederek sırayla seçmeni sağlar.

en son iş butona tıklandığında ne yapacağı sana kalmış.

button'a bir click event atıp seçilen dataları alıp ona göre yönlendireceksin.

şunun gibi bir şey yani,

$("#button").click(function() {
var personel = $("#personel option:selected").val();
window.location.href = "personel.php?p="+personel;
});

kendi kodunu gösterirsen ona göre net cevap verebiliriz.
  • ocanal  (25.05.13 15:43:42 ~ 15:49:18) 
hmm ben araştırırken güncellemişsin teşekkürler. Aslında kendi kodum yok diyebilirim, aslında bununla ilgili kodum yok, direk jsfiddle.net buradaki işte. yani personel değil de "engine" üstünden gidicez. Php ile ilgili bir şey yapmadım hepsi html üstüne şuan. Zaten php ile de pek bilgim yok o yüzden zorlandım sanırım. Senin yazdığına göre seçilenin value'na göre phpde şu hedefe git diyicez sanırım.

Buraya kadar doğru anlamışsam uzun yoldan value 25-petrol seçildiyse şu linke git 30-petrol seçildiyse şu linke git diyebilir miyiz peki? illa fonskiyona gerek yok iş görsün yeter şimdilik.
  • helelöy  (25.05.13 16:03:39 ~ 16:06:27) 
evet doğru anlamışsın,

dediğin şekilde update ettim, kodu görebilirsin.

burada form kullanmışlar haliyle butona tıklayınca boş formu submit ediyor. o yüzden return false dedim en sonunda.

jsfiddle.net

edit:

gerçek uygulamada alert'lar yerine window.location.href gelecek.
veya form'a bir action verip doğrudan form'u post edeceksin.
  • ocanal  (25.05.13 16:15:59 ~ 16:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.