[]

Maymunlar cehennemi / Terminator zaman paradoksu

Sevgili teorisyenler,

Maymunlar cehennemini seyrettiğim dün akşam saatlerinden beridir düşünmekteyim.


SPOiLER!!!!

Charlton heston'a yardım eden bilim maymunu dişi ile eşi dünya yok olmadan önce uzay gemisi ile kaçmışlar 1970'lere gelmişlerdi. Bebekleri oldu, bebek saklandı, büyüdü, isyan etti. Maymunlar ceasar liderliğinde gelişti. Dünya Taylor(Charlton heston) zamanına dönüştü. Tamam da bu olayın başlangıcı sonu nedir anlayamadım?

Aynı şey The Terminator'de de mevcut. Linda Hamilton 1980'lere oğlu tarafından annesini korusun diye gönderilmiş gelecekten gelen tarihsel olarak doğmamış birinden hamile kalıp geleceğin kumandanını dünyaya getiriyor. Savaş engellenemeyip her şey gerçekleşiyor. Çocuk büyüyüp John connor olarak tekrar silah arkadaşını gönderiyor. Tamam da kapana kısılıp kaldım yahu.

Resmen bir tekerlek bu. Alternatif tekerlekler de yok hani alternatif evren diyeceğim..

Keklendik mi?

 
maymunlar cehenneminin başı ceasar ın isyanı sonra devam ediyor işte


  • haydarii  (25.05.13 03:27:42) 
@haydarii, hayır maymunlar cehenneminin başı o değil. yani teorik olarak o ama aslında o değil.

arkadaşın dediği gibi, ileri medeniyet haline gelmiş maymunlardan 2 tanesi kaçıp dünyaya geliyor ve sezarı doğuruyorlar. sezar da isyan çıkarıp maymunlaır ileri medeniyet haline getiriyor.

arkadaşın dediği gibi, bir paradoks var ve dolayısıyla hangisi başı, hangisi sonu söyleyemeyiz.
  • kamera motor  (25.05.13 07:36:57) 
sezarın annesi ilaç verildikten sonra sezarı doğurmuyor mu ? ve ilaç bu yüzden sezar da ilaç işe yarıyordu yanlış mı hatırlıyorum ?


  • haydarii  (25.05.13 12:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.