[]

New york da dil eğitimi hakkında

Merhabalar,

birden fazla dil okuluyla görüşüyorum daha evvel chicago da bulduğum okuldan daha uygun bir okul buldum sorum şu;

Bu okullardan birisi 3 en fazla 4 ay sürecek dil okulu için banka hesabımda 18.000 dolar göstermemi istiyor ve i-20 belgesi bir yıllık eğitimini kapsıyor bunu göstermelisin derken diğer okul 6-7 bin dolar yeterli demekte. Bir başkası ise 4500-5000 dolara vizede sorun çıkmıyor sen kısa süreli geleceksin demiş.

"The I-20 is showing that you are eligible for studying for up to one year. The consulate understands that many students will extend after they are here in the U.S.

You should show a bank statement with $18,000 US or equivalent in Turkish lira or Euro, or you can show a bank statement from your parent for $9,000 US from your parent if you can also show a document proving the salary or income of your parent."


yani kafam karıştı siz ne dersiniz bu işe? eğitim bedeli yaklaşık 1400 dolar aylık 500-600 dolara kalacak yer olsa 3500 dolar diyelim yeme-içme vs. 6000-7000 olsun 18000 dolar nedir?

 
Okul kendi hesabında mı bu kadr para göstermeni istiyor yoksa sponsorun olacak kişinin mi? Çünkü sponsor olacak kişilerden daha fazla göstermesi istenir.

Ayrıca eğer sana bir yıllık I-20 hazırlayacaklarsa 18.000 dolar en az hesapta göstermeni istemeleri normal. Ne kadar devam edeceksen okula, o süre için I-20 hazırlamalarını iste okuldan. Sana gelen mailde "gelen öğrencilerin çoğu sonradan uzatıyorlar I-20'lerini, ondan 1 senelik veriyoruz" demişler. Ama bu vize alırken sana sorun çıkarabilir.

Ayrıca okulu iyice araştırmanı, mümkünse forumlarda okul hakkında yorumlar varsa onları okumanı öneririm. Çünkü vize alırken ucuz okullar bazen sorun olabiliyor ayrıca kara listedeki okullardan da olabiliyorlar.
  • darthcat  (24.05.13 00:39:19) 
selam senın okulla gorusmutum ben fakat chıcago yerıne new york aklıma gırdı bır zaman sonra sıkagodakı dıger su rus agırlıklı okul 5bın gostermen yeterlı bu sure ıcın demıstı senın okulda 7 8 bın goster dıyor mesela. Kafam karıstı bu ıkı okulda kara lıstede degıl bılıyorum fakat ıkı Nyc okuluda 1 yıllık i 20 yollayacaklarını soylemıs benım unıversıtem devam edıyor notlarda ıyı ıssız kalmam ımkansız ne ısın olur kacak kucak abd de anlamaıyorum kı neyın kafası bu.


  • hayvan gibi yazar  (24.05.13 01:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.