[]

öğretmen dangalaklıkları

artık televizyonlarda eski gibi öğretmen öğrencisini hastanelik etti, öğrencisinin kulağını kopardı vs. tarzı haberleri görmeyince öğretmenler insafa geldiler, öğrencilere insanca davranmaya başladılar diye düşünüyordum. meğer haklarında soruşturma açılmasından korkuyorlarmış.

bugün bi forum sitesinde, sorduğu soruyu bilemeyen 10 yaşındaki öğrencisine "öff salak, tamam otur" diyen öğretmen müsveddesi bu çocuğun velisi beni şikayet etmiş diye dert yanıyor. hadi bunun utanması yok peki o forumdaki diğer öğretmenlere (!) ne demeli.

biri "Çingeneye rovelver vermişler,babasını vurmuş.Cahile de böyle hak verirsen,egosunu tatmin etmek için yapmadığını bırakmaz." diye şikayet eden veliye çıkışmış

bir diğeri "Hocam, o veliye diyeceğiniz laf şu: '' Elinden geleni ardına koma...Nereye kadar gideceksen de git''Sakın ola boyun eğmeyin. Neyden korkuyorsunuz ki?" demiş

başka biri "Bu lafa da alınan veliyi de merak ettim.Acaba kendisi hiç kimse için bu kelimeyi kullanmamış mı?" demiş, bunu yazan maaş bordrosu öğretmeninin kendi ana-babasının hitap şeklini ve kendi çocuklarına nasıl hitap ettiğini bilmiyorum ama benim babam bana bir kez bile salak demedi.

bir başkası " bu son zamanlarda bu ve geri zekalı kelimelerini çok kullandığımı fark ettim, ama amacım hakaret değil, sadece durum tepiti :)" demiş üstüne de sırıtmış ancak kendi gerzekliğinin tespsitini yapamamış.

vs.


tüm bu konuşmalara karşın Allahın bir kulu çıkıp da senin 10 yaşındaki bir çocuğu hem de arkadaşlarının yanında rencide etmeye ne hakkın var dememiş. çocukların benliğinde fiziksel şiddetten çok psikolojik şiddet etki bırakır dememiş bir öğretmen (!)

sizin düşünceniz nedir? yoksa hiç tanımadığım bu çocuk konusunda ben mi çok alınganlık yapıyorum acaba?

 
Elbette haklısınız, ne zannediyorlar kendilerini? Eğitim veren kişi olmaları kimseyi aşağılama hakkı vermiyor. Bence mümkünse o forumu falan şikayet etmeli. Okula gitmeyi mecbur kılıyorlar sonra böyle pislik insanlara küçük çocukları emanet ettiriyorlar... Güya pedagoji eğitimi alıyor bu pislikler...


  • loralynn  (23.05.13 15:53:57) 
öğretmenler bulundukları yere vasatın tam ortasından geliyorlar. çok büyük hedefleri olan insanlar olsalardı doktor falan olurlardı zaten. istemediğim halde, ailevi vs sebeplerden pek çok farklı kuşaktan öğretmenle tanış oldum, boş insanlardı. artık mesafeliyim kendilerine.


  • ismail yk  (23.05.13 16:03:54 ~ 16:04:51) 
oha lan :/ kim bunlar? napıyolar çocuklara :/ bu haddi nerden almışlar :/ yorumlara bak. ayrıca ne düzeysiz cümlelerden bunlar...


  • sheridans  (23.05.13 16:05:24) 
Bence öğretmenler haklı 50 ergen kişiye ders anlatmaya çalışın o zaman görüşelim. Lafım öğretmenlik yapıp öğrenciler haklı biz yanlış yoldayız diyen öğretmenlere değil. Dövmeye karşıyım.

Not: Öğretmen değilim.
Not2:Öğrenciler/Veliler çok şımardı/piçleşti.
  • basond  (23.05.13 16:08:50) 
valla bu durumdan ben de çok şikayetçiyim. yeğenimle yaptığımız haftalık okul değerlendirme toplantılarından çıkan şu. her gün en az bir öğretmen "oğlum mal mal ne bakıyorsun", "hayvan gibi semirdiniz iyice", "ayı gibi yayılma sıraya", "dayı dayı yürüme lan koridorda", "aptal aptal bakacağına bilmiyorum desene", gibi laflar artık normalleşmiş. üstelik de bu şehrin en iyi okullarından biri, ama devlet okulu tabi ki, özel okul olsa canımlı cicimli konuşulur. hem de bunlar lise öğrencisi, deli çağları. biri bigün sinirlense, ağrına gitse, ondan sonra öğrenci arkadaşlarının gözü önünde öğretmenini bıçakladı diye manşet olur.

güya dayak yok çok şükür ama bunları kime neye şikayet edeceksin. hadi ettin diyelim, geriye öğretmen kalmayacak ki devlet okullarında.

gerçi benim oscara aday öğretmenim 35 kişilik sınıfta "anası babası boşananlar kimler bu sınıfta, parmak kaldırsın" diyen, parmaklar utana sıkana kalkınca da "he belli belli zaten halinizden" diyen REHBERLİK öğretmeni.
  • nicki martin  (23.05.13 16:09:40) 
en kutsal saydigim mesleklerden biri ogretmenlik.meslegini severek kendini gelistirerek icra eden tum idealist ogretmenleri tenzih ederim ama;

bir dusunun, ogretmenlik en kolay en rahat meslek diye bakan, buyuk cogunlugu muhtemelen daha alt gelir, alt sosya kultutel cevre ve daha kotu beslenme sartlarinda yetismis (tr genelinde universite yerlestirmesinde 10% luk dilimin buyuk cogunlunu orta sinif uzeri ailelerin coculari kapsiyor; az bir ksimi da orta sinif cok az bir kismi ve digerleri . bu konuyla ilgili arastirmalar var bakilabilir.) tek beklentisi ogretmen maasi ve az mesai/yenilige gerek duymadan yasamak/atanip,evlenip, yaslanmak olan bir kitle.


o parayla adam nasil sosyal olsun, nasil gelistirsin diyenlere cevabim bunlar sadece"bahane" asla mazeret degil.

soyle bir nesil geliyor, sahit oldugum bir olayi anlatayim da varin siz dusunun ;
eitim fakultesinde okuyan ogrencilerden biri, ders arasinda bir roman okuyordu, bir kac arkadasi yanina gelip "olum o ne elindeki hoca mi soyledi, sinavda bundan mi cikacakmis " dedi cocuk da saskin. "yok hayir oylesine okuyorum" diyince arkadaslari olum malmisin ne okuyon yea, gel batak oynayalim vs gibi bir tepki verdi.. bu adamlar sizin bizim goz bebegimiz, pirlantamiz cocuklarimizi yetistirecek.

dunyadan bir haber, saygisiz, kultursuz, kitap okumayan, ne kitabi gazete almayan, siyasete kafa yormayan, sanatla en ufak bagi olmayan bir garip kitle..

sadece ogretmenler icin konusmuyorum genele de yansitalibilir ama ogretmenlerde daha cok goze carpamasi dedigim gibi geldikleri ve gidecekeleri cevreyle alakali.hayat standarti zaten yuksek olmayan, boyle bir beklenti icine de hic girmeyen bir grup.
  • jimjim  (23.05.13 16:25:17) 
rahatsız olmakta çok haklısın.10 yaşında bi çocuğa bu muameleyi yapıyosa bi insan nefret edilecek bi insandır.umarım çocukları da ona çok kötü davranır,hep mutsuzluğa mahkum olur.


  • rock n roll  (23.05.13 17:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.