[]

diyetin ilk gecesinde uyuyamayan bendenize tavsiyeler

hayatımda ilk defa bu denli kafaya taktım, kilo vercem. önceden hep ulan yediklerime dikkat edeyim derdim, bu söylemim abur cuburu kesmekten öteye gitmezdi fakat bu sefer olay başka.

öncelikle ne yedim sayayım

sabah:
bir kase special k ile sütü karıştırıp yedim
ardından bir bardak yeşil çay

öğlen:
okulda olduğum için uygun bir şey bulamadım ve bir tane küçük kaşarlı salamlı sandviç yedim.

akşam:
bir tane 125 gramlık meyveli yoğurt, 45 dakika sonrasında bir kase special k ile sütü karıştırıp yedim yine, hemen ardından 4 adet patatesli köfte.

şimdi öncelikle çok mu abartıyorum, sonralıkla da açlıktan uyuyamıyorum ulan şu an sanki. mide boş yani.

tavsiyelerinizi alayım :(

not:
yarın sabah da spor salonunda ilk günüm. hayırlısı.

edit:
şimdi bir kase yoğurt gömdüm ve zımba gibi oldum. ya da öyle kandırdım kendimi diyelim.

 
ara öğünleri unutmuşsun sen ara öğünlerle açlığın biraz yatışır ve yediklerini birden bu kadar azaltırsan sağlığın için zararlı olabilir


  • ezilenamagururlubaşgan  (23.05.13 01:15:17) 
akdeniz salata yap ye işkence amk bu zayıflamk değil


  • para ve seks için yaşarlar  (23.05.13 01:23:25) 
lütfen lütfen LÜTFEN BİR DİYETİSYENE GİT... çok rica ediyorum. yediklerine bakarak yanlış yaptığını söyleyebilirim ama profesyonel olmadığım için şunu ye bunu ye diyemem. bir bilene danış. bak tekrar lütfen diyorum.


  • robin sparkles  (23.05.13 01:36:55) 
robin sparkles+1

patates, salam, kasar, kofte????
  • jimjim  (23.05.13 02:02:33) 
Beslenme sekliniz yanlis,ara ogunleri unutmussunuz,karbonhidrat agirlikli beslenmissiniz (ki karbonhidrat aciktirir).Lifli beslinlere,proteinlere yonelmelisiniz.Internetten besin tablolarini bir arastirin isterseniz,buna gore bir cizelge olusturursaniz daha iyi edersiniz.

Eger cok fazla kilonuz varsa ve imkaniniz varsa diyetisyene gidin derim.5-10 kilo fazlaysa dedigim gibi ara ogunleri atlamayin(genelde 3 ana ogun,3 ara ogun seklinde beslenmek gerekiyor),proteinli,lifli gidalara yonelin,bol bol su tuketin.
  • fraise  (23.05.13 02:16:35) 
bir aydır diyetteyim bende 2.hafta da 2 kilo verdim ama ne spor nede bu kadar öğünlerimde kısma yaptım önemli konu; ŞEKERLİ HİÇ BİR ŞEY YOK (elma, armut vs. hariç), ekmeği kes kepek ekmek sabah yer isen 2, öğlen 1, akşam 2, dilim sadece. ara öğün olarak elma veya kremasız tuzlu bisküvi gibi atıştırmalıkları ye.

bu arada sabah öğünü çok iyi ama kendine ara öğün kesin yap
  • haydarii  (23.05.13 02:30:38 ~ 02:32:02) 
yanlış şeyler yemişsin o yüzden açsın.

meyveli yoğurt, patates, salam yememen gereken şeylerdi.

glisemik indeks'i araştır ona göre beslen hiç aç kalmayacaksın. oldukça fazla kilo vermiş biri olarak söylüyorum bunları. bir saniye bile açlık hissetmedim diyet yaptığım süre boyunca ve takır takır kilo verdim. çünkü glisemik indeksi düşük şeyler tükettim hep ve bu sayede sürekli tıka basa doymuş gibi hissediyordum kendimi.

ayrıca zaten genel olarak komple baştan aşağı yanlış ve hatalı bir beslenme bu yaptığın. DİYET BU DEYİL!!! diyetisyene gitsen çok iyi olur gerçekten. çünkü belli ki pek bilinçli değilsin bu konularda ve diyet yapıcam diye vücuduna zarar verebilirsin.
  • rotten head  (23.05.13 02:38:14 ~ 02:41:36) 
Cok fazla seker tuketiyorsun. Special k da da seker var meyveli yogurtta da. Yerine yulaf ezmesi yiyebilirsen (yiyebilrsen o da)
Ara ogunleri mutlaka ye sabah 11 aksam 4. Meyve yiyebilirsin.
Mumkunse tam tahilli ( bugday ya da cavdar ikisinden biri de olur tam hatirlamiyorum) ekmek ye.
Ogleden sonra karbonhidrat alma.
Nisastalilardan uzak dur (patates, pirinc gibi)
Proteinli seyler ye (yogurtda da var)
Sekeri dogal yoldan meyveden al. Onun disinda tamamen kes.
Ogle yemegin olabilirse etli olsun aksam hafif ve lifli ye.
Eger kilo problemin coksa diyetistene git.
Benim yazdiklarim zaten genelde yapilmasi gerekenler.
Ha bir de aksam 7 den sonra asla bir sey yeme. Uygun degilse kendine daha uygun bir saat belirle ondan yeme (8i gecmesin)
Bol bol su ic.
  • 65 derece  (23.05.13 02:40:58) 
mısır gevrekleri içerdiği glikoz şurubu yüzünden kan şekerine etki edip sürekli aç hissetmene neden olur.

bir diyetisyene git +1 ya da otur bütün diyet çeşitlerini, sağlıklı beslenme tüyolarını oku.

diyet ve sporu birlikte götüreceksen de daha dikkatli araştır.
bütün gün hiç sebze meyve yememişsin ki diyetin temeli sebzedir.

antik.eksisozluk.com bu da benim yazdığım bir entry.

edit: bir de yediğin şeylerin uykuya etkisi var. karbonhidratların özellikle ama bu tür bilimsel bilgilerii hiçbir zaman tam hatırlayamadığım için ne olduğunu söyleyemeyeceğim. araştırırsan bulabilirsin.
  • goldentitan  (23.05.13 04:57:28 ~ 04:59:01) 
salata,sebze yemeği,tavuk,balık,baklagiller,meyve bunları ihmal etme.ben de kilo verdim.ama bunları mutlaka yedim ve çok rahatım.senin yediklerin bana yetersiz gibi geldi,diyetisyen değilim,ama benim diyetimde bu kadar az yemek yok.çok fazla dayanamayıp eski beslenmene tekrar dönebilirsin.sen bu dediklerimi ye çok güzel kilo verirsin.hem de kendini iyi hissedersin.bu arada,hep aynı şeyleri yeme,değiştir.bazen domates ,salatalık,peynir tarzı kahvaltı yap ve biber de ye kahvaltıda.metobolizmanı hızlandırır.kırmızı da yeşil de olur farketmez.


  • rock n roll  (23.05.13 10:52:50 ~ 11:06:33) 
dostum kusura bakma ama special k'dan sonrasını okumadım. binbir türlü katkı maddesi ve şeker glikoz yuvası bu tip şeylerin sana hiçbir faydası olmayacak.


  • bay b  (23.05.13 11:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.