[]

Kedimle İlgili Tavsiyelere İhtiyacım Var

5 yaşında kısırlaştırılmış bir dişi tekirimiz var. 2 ay öncesine kadar yaşadığımız evler hep yükseklerdeydi ve hiç dışarı çıkarmadık. Yaklaşık 2 aylıkken sokaktan aldığımızdan beri dışarı yüzü görmedi.

2 ay önce bahçeli bir eve taşındık ve uzun yıllar burada oturacağız. Bu taşınma süreci tedirginliğini çabuk atlatıyordu ancak evdeki bir takım tadilatlardan dolayı bir süre daha huzursuz oldu.

Bunun üzerine son 1 aydır aşırı yoğunluktan dolayı çok ilgilenemedik. Son bir haftada bu durum iyice tavan yaptı. Geçen hafta bir fırsatını buldu ve sinekliği açıp evden kaçtı. Kısa sürede bahçenin karşısında bulduk. 3 gün önce biz evde yokken yine kaçmış, geldiğimizde bahçede bulduk. Son bir haftada da misafirler vs. derken bize epey tepki gösterdi. Etrafa işemeye başladı ve sürekli dışarı çıkmaya çalıştı.

Eşim keeimizin dışarı da çıkabilmesini, istedidği zaman gelebilmesini istiyor. Bunu ben de istiyorum ancak böyle olacağını düşünmüyorum. Dışarı kaçar bir daha gelmez ya da gelemez diye korkuyorum. Daha kötüsünden de korkuyorum tabi. Haftada bir defa kontrollü bir şekilde dışarı çıkarmak gibi bir düşüncemiz var.

Bu arada evimiz ve bahçemiz işlek olmayan bir ara sokağa bakıyor. Tam karşımızda eokaktaki kedilere bakan birileri var mesela. Dolayısıyla sokaktaki kedi popülasyonu yüksek.

Bu konuda tecrübeleriniz nelerdir? Hep evde yaşamaya alışmış bir kedi istediği zaman çıkıp geri gelir mi, yoksa bunu küçüklükten alıştırmalı mıydık?

Bir de ikimizde çalıştığımız için ikinci kediyi almayı düşündük. Arkadaş olurlar dedik. Fakat kedimiz çok kaprisli, ablamın 15 gün bizde kalan kedisi vardı. Onu ayrı bir odada tutmuştuk. Kapı altından kokluyorlardı. En sonunda kucaklarımızda birbirlerini gösterdiğimizde ilk başta meraklılardı ancak yakınlaştırdığımızda bizim kız çok ciddi bir pıhladı. Ablamın kedisi de doğal olarak aynı tepkiyi verdi.

Bizim karprisli kızımıza arkadaş almamız konusunda da tavsiyelerinize ihtiyacımız var.

Uzun oldu, okuyanlara şimdiden teşekkürler.

 
Gezip döner bence ama çip taktırmak iyi bir fikir olabilir.
Benim yavru arkadaşımın kedisi olan öz annesini bile dövüyor bırak diğer kedileri, alışacağı da yok gibi, ikinciyi almam imkansız görünüyor. Belki uğraşıp başaran vardır, ikinci yavru olursa olur demişti birileri, bilemiyorum, ben göze alamadım, yazık o hayvana da.

  • tiny penny  (23.05.13 00:43:52 ~ 00:44:31) 
Yalnız, yastık gibi oturan ve arada sinekliği açıp kaçan bir iran kedim vardı.(adı SOFİ olur). Bir gün bir şekilde sokakta kalmış minicik bir yavru kediyi sahiplenmek durumunda kaldık. 1 hafta kapı altından koklaştıktan sonra kapıyı açtık . Yaklaşık 10 gün boyunca kıhlamalar, kedimizin çok mutsuz olması, bize kötü davranması, küçük kedi ile kavga etmeleri birbirlerine saldırmalarına müdahale edip çok endişelendik. Yavru kediye yuva bulamadığımız her an bize dert oldu. Sonra bıkıp kendi hallerine bıraktık. 10 günün sonunda bir sabah alt alta üst üste boğuşmalarının sonunda SOFİ küçük kediyi yalamaya başladı. O kavgalar oyunlarla karıştı , 2 hafta sonunda birbirlerini çok seven iki arkadaş oldular hatta sofi küçük kediyi sürekli yalayarak temizledi, sevdi hep. O miskinliği gitti tatlı oyuncu bi kediye dönüştü, mutlu oldu. KESİNLİKLE öyle bi kere gösterdik kıhladı ile olacak şey değil. Sabredin, kediniz çok mutlu olacak bir arkadaşı olduğu için.O yavru kedinin adı da PATİ oldu :) birlikte mutlu mesutlar yalaşıp duruyolar.


  • bojack  (23.05.13 01:04:46) 
uyyy, aynı zimbom, yavrum benim. :')

şahane bir kedi. dışarıda olmaması daha hayırlı olur gibi. eğer uyum sağlayamazsa çok kısa sürede çok büyük tehlikeler atlatabilir. belki atlatamaz :(
salmayın dışarı.
  • ismail yk  (23.05.13 01:16:53) 
camdan çıkıp gezeceği ama komple dışarıda olmayacağı bi alan düzenleyin. (tel, ağ vs. vs.)


  • boreno telcontar  (13.06.13 17:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.