[]

yavru kediyi neyle beslemeli?

dün sordum ama cevap alamadım. annesini yeni kaybetmiş 1-1,5 aylık bir yavru kedi var. ne yer ne içer bu. çok hırçın. biberonla süt içer mi??? biberon alacağım akşam dönerken ne dersiniz?




 
1.5 aylık kedi çatır çatır kuru mama yer. kuru mama yemesi lazım da.
süt vermene gerek yok ya da çok birazcık suyla karıştırıp da verebilirsin.
biberona gerek yok. yalaya yalaya içer. hatta kuma sıçar üstünü de kapatır.
  • Sherlock Holmes  (22.05.13 16:45:08) 
defalarca soruldu, cevaplandı. süt verecekseniz ılık ve sulandırarak verin, mümkünse yavrular için anne sütü tozu var pet shoplarda , alırsanız iyi olur. kuru mamayı ezip, ıslatıp ağzına ufak parçalar koymaya çalışabilirsiniz. peynir, inceltilmiş yoğurt ve yumurta sarısı da verin. yavaştan yavrular için katı mamaya geçersiniz. benim yavru da 1,5-2 aylıkken katı mama yemeye başladı ama kardeşleri birkaç hafta sonra başladı.


  • tiny penny  (22.05.13 16:52:31 ~ 16:53:17) 
@tiny sürekli tırmalıyor elim yara bere içinde kaldı nasıl koycam ufak parçaları ağzına. 1 ay annesi çatılarda beslemiş onu, insana çok yabancı.


  • goodbyecruelworld  (22.05.13 16:55:04) 
mama ver


  • kirazıseviyorum  (22.05.13 16:55:24) 
normal süt verme, laktozsuz süt ver, her türlü süpermarkette bulabilirsin.

kedilerin laktoz sindirimi yoktur, normal süt ishal yapar.

normal sütü sulandırdığında laktozu da seyreltmiş oluyorsun haliyle ama yok etmiyorsun.

bebek kediler için yaş mamalar var onlardan verebilirsin, çok küçük değilmiş.
  • physcos physcos  (22.05.13 17:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.