[]

Facebook Antivirüs uygulaması ve genel olarak sayfalarda ki virüslerin çalışma sistematiği

Facebook'da böyle bir uygulama var, ekleyince virüsler silindi falan diyormuş, arkadaş ekle diyip duruyor ama bana pek inandırıcı gelmedi.. önce konu hakkında kendi bilgilerimi vereyim de sonra konuya daha hakim arkadaşların yorumlarını alayım istedim..

benim bildiğim virüsler bir şekilde yazılımdır.. bu bi web sitesinin içinde yazılmış bir script (kod) da olabilir, bir program da olabilir.. Şimdi eğer facebook profilinde bir virüs varsa, (ki normalde bu virüs de sanırım öyle senin benim tarafımdan yayılamaz, sayfayı hazırlayanın bilgisayarında olması lazım ki sayfaya kodu yerleştirsin) facebook'tan alakasız biri, bir uygulama yaptım diyip bu virüsü silmek için sayfanın kodları ile nasıl oynama yapabilir (facebook'dan bağımsız hareket ederek)?

zira böyle bir uygulama yapılabilecek olsa, virüs anca bu uygulama sayesinde yayılır, sonuçta otuna bokuna erişim izni veriyorsun? Hani onu da nasıl yapar bilemedim ama ne bileyim kendi kendine "not (blog gibi bir şey var ya ondan)" yazar.. ona bi kaç html kodu ekleyebiliyordun, uygulama da onun içine bi şekilde bi virüsün script kodunu sıkıştırır falan..

gerçi alakam yok bu işlerle.. o yüzden benim bildiklerim bu seviye..
aydınlatana, yanlışlarımı düzeltenlere teşekkürler..

 
bunu bende soracaktım ne işe yarar falan diye herhalde bilimum diğer saçma eklentiler gibi x ona bunu yaptı sanada yapsın mı tadında bişeye benziyor reklam amaçlı yani,bende hiç bi eklenti kurulu olmamasına rağmen böyle bişey geldi onada yuh diyorum.


  • buffy de vampir sayilir  (22.02.09 00:29:10) 
tamamen kişisel bilgileri çalma biriktirme amaçlı bir uygulama olduğunu düşünmekteyim. itibar etmeyiniz.


  • murtaza koptagel  (22.02.09 00:38:33 ~ 00:38:50) 
  • vital  (22.02.09 01:06:22) 
Bildiğim kadarıyla facebook bu uygulama yazanlara üye olunan kişi sayısıyla orantılı bir ödeme yapıyor ne kadar cok üye o kadar çok para olduğundan dolayı insanların dikkatini çekicek, onların uygulamayı yüklemesini sağlayacak cins cins şeyler buluyorlar. Hiç bir faydası ve zararının olduğunu düşünmüyorum. Eğer insanlar para kazansın diyosanız üye olun. Şahsen hiç birine üye olmuyorum gerek yok boşu boşuna sayfa kalabalığı yapıyorlar.


  • Jin  (22.02.09 15:41:07) 
eğer facebook ta ara kutucuğuna uygulamanın adını yazıp, o uyg.yı bulup engelle derseniz size note göndermeyi kesiyor. biçok saçma sapan uygulama için bunu yaptım işe yaradı. ama bi bunu bulamadım.


  • hia  (22.02.09 15:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.