[]

Aydın ili ile ilgili düşünceler

Merhabalar;

Aydın'da bir iş başvurusunda bulunacağım ama daha önce hiç gidip görmediğim için nasıldır felan çok merak ediyorum :)Bilen gören yardımcı olabilir mi ?

Not: Adanalıyım..

 
insanlar sakin kardesim benim dikkatimi ilk o cekti. yada bizim oralar cok asabi
mersinliyim.
sehir ufak ama haftasonlari didime gidersin. bi de nasil oluyosa 100 yasindan once olene erken gitti diyorlar.
  • 102030  (21.05.13 19:26:07 ~ 19:31:44) 
insanları sakindir yobaz bir kesim yok denecek kadar azdır içki içmeyi seviyorsan güzel yerleri vardır çok büyük olmadığı için kaybolman veya şehir gezinmen de bir sıkıntısı olmaz ev fiyatları da çok uçuk değildir diye biliyorum
Not:Aydınlıyım

  • RaZeus  (21.05.13 19:31:01) 
tr'nin en iyi/guvenilir/guzel/temiz yerleri izmir, aydin, mugladir.
kesinlikle huzur dolu bir yer. ama biraz kucuk ve sakin. sikilinca izmire kacarsin nolcek yani.


not:8 gobek ist.yum
  • jimjim  (21.05.13 19:33:09) 
Bu senenin en huzurlu kenti seçildi. İnsani temiz kalpli, kızları güzel. Kuşadası'na 40 dk. Didim'e 1 saat. Yazın biraz sıcak oluyor ama yeşilliği bol. Ve evet 100 yaşından önce ölürsen biraz ayıplıyorlar seni.

Not: Evet Aydınlıyım
  • çok güzelsin gitme dur  (21.05.13 19:35:59) 
yapacak hiç bir şey yok,insanların hayatı kipa ve forum da geçiyor. açılmadan önce nerede ne yapıyorlardı çok merak ediyorum. ha bi de zaten bi caddesi var, o caddede bi yukarı bi aşağı yürünürü sonra ya baştaki iki cafeden birinde ya da aşağıdaki cafede oturursun.

ev kiraları pahalı. çoğu kişinin tek geliri gayrimenkul. bacasız sanayi olarak ev kirası kullanılıyor diyebiliriz. hele demin bahsettiğim cadde üzerindeki 30 yaşındaki evleri 600-700 tlden aşağı tutamazsın. ha yok merkezi olmasın dersen yeni yerleşim yerlerinde evler çok güzel ve kiralar daha uygun.

aydının yerlileri çoook zengindir ama koca aydında bi tane doğru düzgün fabrika yoktur. nerde iş buldun çok merak ettim.

yazın çok sıcak (gerçi sen adanalı olduğun için pek koymaz sana) kışın ılıktır. ılıklığına güvenip mütehattiler kaloriferli ev yapayım demez bi odaya tıkışıp oturur insanlar ya sobayla ya klimayla.

sosyal yaşam hemen hemen hiç yok gibidir. haftasonları izmir, kuşadası, didime kaçar insanlar.

ucuzdur, herşey boldur. hiç görmediğin otlardan yemek yapıp yersin. zeytinyağı ve bu otlar sayesinde 100 yaşına kadar yaşıyor insan.

suç oranı düşüktür, terör, bağnazlık, yobazlık vs yoktur. kimse yaptığına giydiğine karışmaz.

"adanalıyık allahın adamıyık" ortamından sonra aydın biraz kaypak gelebilir.

not: aydınlıyım
  • halanne  (21.05.13 20:03:34) 
adana nın nemli sıcağından sonra çok da nemli olmayan yakıcı aydın sıcağı daha iyi gelecektir diye düşünüyorum. otoban var izmir yakın. kuşadası, güzelçamlı milli parkı, didim 1 saatlik mesafede. aydın sakin, sıcak ve şirin bir şehir. yanı başında izmir olduğundan pek yapacak faaliyet yok yalnız. meraklıysan, arada antik kentlere falan gidersin. sakinlik için ise en güzel yeri güzelçamlı.

olsun aydın bir tanedir.
not:aydınlıyım.
  • westblack  (21.05.13 20:23:51) 
Not: Sökeliyim.

Aydın her yıl gitmek için can attığım bir yerdir. Memleketimdir yahu!! yapabileceğim en tarafsız şekilde cevap vermeye çalışacağım.


1) Sıcaktır; ama madem adana'lısın sana bu madde koymaz gibi.
2) İl merkezindeki genç nüfus oranı yaşlı nüfustan daha azdır. Bu nedenle sokakta göreceğin her 10 kişiden 6'sı orta yaş ve üzeri olacaktır.
3) İki numarada söylediğimden ötürü şehir merkezi pek eğlence turizmine açık değildir. şehir merkezindeki kafeler ve restoranlar belli bir standartın üzerinde değildir; ancak ülkenin en kral yerlerine en fazla 1 saat uzaklıktadır.
4) Ev fiyatları oldukça düşüktür.
5) Eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Bu ortalama zekaya sahip birisi için hayatı kolaylaştıran bir etmenken, düşünmeyi sevmeyen kimseler için zorlayıcıdır.
6) Yazın çok fazla mevsimlik göç alır. Bu nedenle kışın neredeyse 0 olan suç oranları yazın birkaç puan artar.
7) Şehirde (eminim adana'da da bu vardır) kurtuluş savaşı'ndan kalma bir kahraman edası vardır. herkes bir parça efedir. ne de olsa orası efe diyarıdır.
8) Yaşam büyük şehirlere nazaran çok kolaydır.

Not: Sökeliyim.
  • doktor sagbirakmayan  (21.05.13 20:26:19) 
Yeni soru sormadan, buradan nimetleneyim. Aydın'a yerleşme planımız var ama şu jeotermalin kanserojen etkisi kafamı kurcalıyor. Aydın'da yaşayıp bilgi verebilecek olan varsa çok seviirim..


  • mytonn  (08.12.20 10:02:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.