[]

Protein Tozlari

Bu protein tozlarini ove ove bitiremiyorlar. 2 aydir duzenli spor yapmaya calisan birisi olarak merak ettigim, bu meret agirlik calisan kisiler icin bahsedildigi kadar yararli midir ve uzun vadede yan etkileri var midir?

(Gecmiste bobrek tasi dusurmus bir kisi olarak da bobreklere olumsuz bir etkisi var midir diye de merak etmekteyim. Nitekim bazilarinin icinde creatin mi ne var. Bobreklerim kontrol edilirken benim creatin degerlerinin yuksek olup olmadigina bakmislardi. Bu ne ayak aceb?)


 
bobrek taşı meselesini doktora sor bence.

tozu da bence kullanman için erken bence, 2-3 ay daha doğal beslenerek gidebilirsin. ne zamanki gelişmenin ve beslenmenin yeterli olmadığını ve duraksadğını hissedersin, o zaman başlayabilirsin bence.

bi yan etkisini görmemiştim ben.
  • akşemsettin  (21.05.13 15:08:34) 
yakın bi arkadaş kullandı. sonra sporu da bıraktı. kolesterol ve tansiyon çıktı sonra bunda. doğrudan ilgili midir bilemem ama böyle yani.


  • saykotek  (21.05.13 15:11:10) 
böbrek taşı ürik asit taşı ise idrarı üreyle zenginleştirecek proteinli şeyler yememek gerekiyor. kalsiyum oksalat taşıysa bazik idrar istenmiyor. taşın cinsine göre değişiyor yani.
çeşitli proteini uygun aralıklarla alıyorsan ve profesyonel vücutçu olma niyetin yoksa toz fuzuli. dayan kaliteli bir lor peynirine, tavuk göğsüne vs.

  • ismail yk  (21.05.13 15:36:07) 
bobregi zorlar. tas olusturmaz ama fazla mesai yaptirir.


  • 102030  (21.05.13 15:47:39) 
vücudun spor için alması gereken bir protein miktarı var. bu ortalama 150 gram protein. bunu öğün ile alamıyorsan protein tozuyla alıyorsun.

ben 1 kutu kullandım. fakat bunun gereksiz ve zararlı bir şey olduğunu düşündüğüm için bıraktım.

çünkü vücut bir süre sonra günlük 150-200 gram protein almaya alışıyor. sporu bırakırsan ve o şekilde beslenemezsen kaslardaki protein parçalanır. yine cüccük gibi kalırsın. aynı şekilde yemeye devam edersen kasları korursun ama göbek de alır yürür.

ama toz kullanmadan spor yaparsan az gelişsen bile kütleni korursun. önemli olan da bu.
  • atmosphere  (21.05.13 16:04:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.