[]

kısacık bir çeviri

selam arkadaşlar

"things were evolving then, people still had this illusion of social progress, due to events like the collapse of the Berlin Wall. Also, the subject of AIDS and all the assumptions it caused, like enforcing prejudices against homosexuals.."

çok teşekkür ederim.. anlıyorum ama kelimelere dökemedim bi türlü

 
o zamanlar, evrimlesmekte olan birseyler vardi, insanlarda hala Berin Duvari'nin cokmesi gibi olaylardan dolayi, bir sosyal ilerleme sanrisi vardi. Ayni zamanda, AIDS konusu, ve sebep oldugu homoseksuellere karsi onyargilarin uygulanmasi gibi varsayimlar.


  • el desaparecido  (21.05.13 00:08:29) 
"... işler değişiyordu o zamanlar. Berlin Duvarı'nın yıkılması gibi olaylar sayesinde, insanlar hala sosyal bir ilerleme olduğu sanrısı içerisindeydiler. Bir de, homoseksüellere karşı dayatılan önyargılar gibi, AIDS ve sebep olduğu tüm varsayımlar" cümlelerinin öncesi ya da sonrası olmadan ancak bu kadar olabilir.


  • eeeh  (21.05.13 00:10:54) 
çook teşekkür ederim!


  • gaea  (21.05.13 00:11:44) 
"olaylar gelişiyordu o zaman, sosyal gelişimin aldanması vardı insanlarda, berlin duvarının yıkımına rağmen. aids ve sebep olabileceği zararlar, homoseksüellere karşı zorlanan önyargılar gibi."

çok düşük ve zorlama bir cümle bu belirtmek isterim.
  • inancsiz deve  (21.05.13 00:13:34) 
olsun elinize sağlık.. :)


  • gaea  (21.05.13 00:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.