[]

Ayağı Kırık Kedi

2.5 yaşındaki kedimin kısa bir evden kaçma macerası oldu. Bugün sokakta bulduğumda iki kedi tarafından bir köşeye sıkıştırılmış çıkmasına izin verilmiyordu. Neyse kurtardım, eve getirdim ama ayağında sorun olduğunu farkettim. Özel bir veterinere götürdüm. Kırık var dedi, ameliyat lazımmış ve 500-600 TL civarı tutarmış. Ben de Fatihdeki İBB'nin veteriner kliniğini aradım ama yetkili birisine ulaşamadım. Şimdi sorulara geçeyim:

1) Ameliyat bize ne kadara patlar Fatihdeki klinikte?
2) Zeytinburnunda oturuyorum, tek vesait var ama kafesinde otobüs ile taşımam sorun olur mu?
3) Yarın okulum ve bir kaç önemli işim var, çarşamba günü götürsem ayağında önemli bir sorun olur mu bir günde?

Bir tanesini bile biliyorsanız cevaplayın, çekinmeyin.

 
1. Bu soruya cevap veremiyorum çünkü İstanbul'da yaşamıyorum. Ama isterseniz Ankara'daki belediye kliniğini yarın arar sorarım, aşağı yukarı denk bir fiyat söylerler sanırım.
2. Kafesinde taşısan sorun olmaz ama miyavlayabilir vs. Ama önemi yok, birileri laf ederse de sallama.
3. Önemli iş, okul vs olmaz. Ayağı kırık diyorsun, senin ayağın kırık olsa ve evde bekle işimiz var, yarın götürebiliriz ancak deseler olur mu? Yarın mutlaka ve mutlaka götür, hatta bugün götürmen lazımdı aslında. İş falan bırakacaksın bir günlüğüne. Bundan önemli de sorun olamaz, hayvanın ayağı kırık.
Tekrar söylüyorum, mutlaka yarın götür. Çok bekletmişsin.
  • buff  (21.05.13 00:04:36) 
Bak tekrar söylüyorum yarın ilk iş kediyi götür, mutlaka. Lütfen.


  • buff  (21.05.13 00:06:01) 
Şimdi yarın götürememin sebebi yeterli param olmaması. Bir kaç yerden para ayarlamaya bakacağım. Acaba kimliğimi falan bırakayım desem parayı sonra ödesem olur mu? Ya da en iyisi kızımı bırakayım sonra işlerimi halletmeye çalışayım.


  • sarhosken alinan hesap  (21.05.13 00:08:19) 
Bak şöyle yap, para bulabileceğinden eminsen git normal bir kliniğe. Onlar zaten ameliyattır, müşahededir falan hepsi bittikten sonra parayı alıyor.
Ama o kadar parayı zaten bulamam, mecbur belediye kliniğine götürmem lazım dersen de kediyi götür, ondan sonra para ara. Ya da salağa yatarsın ya o kadar mı tuttu, yarın getireceğim bir gece burada kalsın falan dersin. Parayı götürünce de alırsın kedişi. Zaten muhtemelen bir gece gözetimde tutarlar ne olursa olsun.
Ama sakın bekletme, yarın her şekilde götür. Hatta sabah ilk iş bunu yap, çünkü çok acı çekiyordur.
  • buff  (21.05.13 00:13:39) 
Şu anda arkamda uyuyor. Yürümeye çalışırken sesler falan çıkartıyor. Evimin kirası zaten 550 TL. Benim bir ay sokakta yatmam lazım onu ameliyat ettirmem için. En iyi çözüm salağa yatman gibi gözüküyor. Adamlar da halden anlar herhalde. Herkes deli gibi para mı taşıyor yanında?


  • sarhosken alinan hesap  (21.05.13 00:18:05) 
Ya çok çok emin olmamakla birlikte belediye kliniğinde 200e falan çıkarırsın diye düşünüyorum.
Olmadı ameliyat faturasını Haysev'e gönderirsin, bağış toplamaya çalışırlar, burada yardım istersin, mutlaka çıkar birileri.
Ben zamanında yavru bir kedi bulmuştum sokakta. Hastaydı. İlan açmıştım, sahiplendirmek istiyorum ama hasta. Sahiplenecek kişi tedavisini de karşılamalı, ben öğrenciyim yapamıyorum diye. Bana mesaj attı iki kişi, biz karşılayalım tedavi ettir sonra yuvalandırırsın diye.
Yani para işi halledilir. Ama sen mutlaka götür.
  • buff  (21.05.13 00:26:53) 
Ben de öğrenciyim ama 200 civarı olursa karşılayabilirim. Sıkıntı olmaz.


  • sarhosken alinan hesap  (21.05.13 00:33:03) 
@The_Lollok internet parandan, diablo parandan, oyun parandan ve gereksiz bilimum harcamandan kısıp onları dediğin yerlere yatır; sabaha kadar amaçsızca bilgisayar oyunu oynamak yerine gönüllü çalış - ki daha yaşamındaki ekstra olarak yaptığın lüksleri kıs noktasına bile gelmedim ki bir kedinin canından daha önemsiz olduklarına rağmen oraya gelmen için kısman gereken çok şey var diablocu - sonra insanın üzerinde sorumluluğu olan bir hayvanının tedavi masrafını nereye harcaması hakkında saçmalamayı dene. o durumda da insanlar yazdığın saçmalığa bakıp "gelmiş gene dallama" diyecekler ama daha az tutarsız bir dallama olursun.

azalarak bitin yahu.

@sarhosken alinan hesap fiyat kısmını bilemedim ama otobüste taşıma kabı ile taşırsan kimse birşey diyemez; kedi sıkılabilir ama, var ise sevdiği bir peluşu koyabilirsin kafesinin içine.
  • kulkke  (21.05.13 14:24:49 ~ 15.08.13 03:22:56) 
Arkadaşlar merhaba. Yardımlarınız için teşekkürler öncelikle. Fatihteki kliniğe götürdüm, kırık çıkıklara bakmıyorlarmış. Beni İstanbul Üniversitesi'nin Hayvan Hastanesine yönlendirdiler. Orada röntgen çektirdim. Ameliyat lazımmış. Fiyat sorduğumda istanbul üniversitesi öğrencisi olduğum halde sağolsunlar 500 TL fiyat verdiler. Fiyatın içinde sadece operasyon ücreti olarak 220 TL var. Röntgen muayene derken 100 lira tırtıkladılar zaten. Ameliyatı da ancak haftaya perşembe yapabileceklerini söylediler. Haklarında detaylı bir entry gireceğim uygun zamanımda. aldığım rontgeni bizim burdaki ilk götürdüğüm veteriner hekime götürdüm. Durumumu anlatınca sağolsun 400 TL'ye yapabileceğini söyledi. Salı günü ameliyatı oluyor kızım. Parayı borç harç buldum ve ödedim çok şükür. Şimdilik yardım kampanyası gibi bir şey açmama gerek yok gibi. Daha ekstra masraflar çıkarsa mecbur açacağım. İliğim iflahım kurudu birkaç gündür :)


  • sarhosken alinan hesap  (24.05.13 22:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.