[]

Sakal ve cilt sorunu.

Erken yaşta jiletle tıraş olmaktan kaynaklandığını düşündüğüm bir sakal sorunum var.

Sakallarım çok sert, çok kalın ve kökleri çok derinlerde. Cildim de aşırı yağlı. Sivilce problemim vardı, Cleocin T ve 6 aylık Roaccutane yardımıyla büyük oranda çözüldü ve Roaccutane kullanımını bıraktım.

33 yaşındayım ve sakallarımın bu yapısından dolayı tıraş olmak ızdırap gibi. Çünkü sakallarımı imkanı yok yumuşatamıyorum. Anca banyodan sonra bir nebze ama o sırada cilt de yumuşadığı için çok anlamı olmuyor. Zaten tıraş olurken ne olursa olsun sakalımı yoluyormuşum gibi geliyor.

Kesmiyor resmen ne elektrikli makineler ne de jiletler. 1 bıçaklı, 5 bıçaklı, ucuz, pahalı, ithal, dandik vs. birçok jilet markasını ve ürünlerini ve bazı elektrikli makineleri denedim ama hiçbiri beni tıraş olmaktan korkmaktan vazgeçiremedi.

Sakallarımı kestikten 24 saat sonra cildim zımpara kağıdına dönüyor. O kadar sert ve kalınlar ki uzarken benim bile cildim acıyor. Çok fena kaşınıyor. Bazen bir kökten 4-5 sakal birbirine kaynamış şekilde çıkıyor. Anca elle ayırabiliyorum. Bu tip kıl elle çekince bile geliyor yani sağlam kök olmuyor.

Tıraştan 12-24 saat sonra cildimde beyaz sıvı keseleri oluşmaya başlıyor ki ben bunu cildin tahriş olmasına yoruyorum. Sonra bunlar da ya kabuk bağlıyor ya da sivilceye dönüşüyor.

Sizden öğrenmek istediğim, ben bu sakalların bu yapısından nasıl kurtulabilirim? Tıraş nasıl olur da kâbus olmaktan çıkar?

Dipnot: Boynum çok uzun olduğu için boğaz altımdan 6 cm yüksekliğinde ve nerdeyse kulak mememe denk gelen sakalımı lazerle aldırdım. Çok çok ciddi acılar çektim bu sırada. Bu yüzden lazer epilasyon önermemenizi önemle rica edeceğim.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımın da görüşlerini merak ediyorum.

Sorabileceğim başka platformlar, forumlar vs. varsa da söyleyebilirseniz sevinirim.

Çok teşekkür ederim.

 
tıraş ürünleri yüze ve cilde göre çok değişiklik göstermekle beraber, genel geçer pek çok dostumun memun kaldığı reçeteyi yazayım size, sakalınızın sandığınız kadar sert olmadığını ve tıraşın keyif verici olduğunu göreceksiniz. evvela hazırlık önemlidir. ben sıcak köpük ile tıraş oluyorum, bazı dostlar soğuk köpük ile daha çok tercih ediyorlar. fırça ile yüzünüze masaj yaparak köpüklemek te cildinizi ve sakalınızı yumuşatmada önemli bir faktör. tabii fırçanın ve sabunun kalitesi de buna çok büyük katkı sağlıyor. bir kez yatırım yaparsınız sonrasında tıraşlarınız çok ekonomik gelmeye başlar (bizim gibi koleksiyona girmeyip aman şunu da denesem ya demediğiniz sürece :))

alt-insburk veya geo f. trumper skin food tıraş öncesi yağı
geo f. trumper, taylor of old bond street, tabac vb. tıraş sabunlarından birisi
kaliteli bir porsuk kılı fırça (shave mac, omega, simpson, kent v.b.)
muehle r89 veya edwin jagger de 89 makine (kafaları aynıdır, muehle işçilik olarak bence daha iyi)
perma-sharp sarı paket, polsilver super iridium, 7 o' clock sharp edge jilet
geo f. trumper skin food veya clinique after shave

bu şekilde tıraş olduğunuz vakit farkı görürsünüz kısa sürede.

selamlar.
  • ohtararan  (20.05.13 22:54:51 ~ 23:14:12) 
braun ve philips makinalarından birini sık kullanırsan pek sivilcelenmez. makinalar deri yüzeyini yaktığı için midir nedir boğaz altı tahriş olmuyor. jiletle traş olduğumda sivilceler artıyor.
makinaların şu dezavantajı var her gün traş olmalısın. sert sakalları yolabiliyor.

  • inanmazsan inanma  (20.05.13 23:33:25) 
tras bicagini tuttugun yone dikkat et biraz, tam ters acidan degil de 90 derece gibi bir acidan dondurerek tras olmayi dene.

ayrica nemlendirici sabun kullanmanda da fayda var saniyorum o beyaz beya pullanmalar icin.
  • emfuzi  (20.05.13 23:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.