[]

Hangi marka lens?

Lens almaya karar verdim (saydam lens) ancak etrafımdaki herkes farklı bir lens markası kullanıyor. Bır arkadasım Johnson&Johnson'dan cok memnun oldugunu soyledı.
Siz hangi markayı, neden tercih ediyorsunuz? Hangi markayı denediniz de memnun kalmadınız? Kaca aldınız? Oksijen geçiren fılan dıyorlar, hangı markalar bunlar? Bır de kac aylık almayı tercıh edıyorsunuz? 6 aylık almayı dusunuyorum, mantıklı mı?
Lens alırken denemenız ıcın sıze bır cıft lens verıyorlar sanırım ama sonucta her markayı denemem mumkun degıl, o yuzden sızlerın de fıkrınızı almak ıstedım. Gozlerım de cok hassas, o yuzden ıyıce arastırmadan almak ıstemıyorum, satıcılar da bana cok guven vermıyor, "elımızde bu var, her marka aynı zaten" dıyorlar, dogru mudur?)


 
o2 bir şey bir şey... "nefes alabilen lens" diye geçiyor. bir adı da vardı o sınıfın ama... oksijen geçirgenliği yüksek lensler bunlar. çok rahat. ama renu dışında bir lens solüsyonuyla kullanılmalı. kendi kullandığım solüsyon markasını da unuttum. =\
alcon muydu?

  • actionary  (21.02.09 16:25:52) 
bence bunu doktorunuza danışın öncelikle.

ama tavsiye isterseniz de , ben bousch&lomb Purevision kullanıyorum. memnunum. oksijen geçirgenliği yüksek, gece gözünüzde kalabilir diyorlar ama ben çıkarıyorum hep yatarken.

softlens 66 , softlens 59 ve softlens 38 var, sayılar yüzde olarak içersindeki su oranları, %38 lik olanı hassas gözlere tavsiye ediyorlar ama yine de bilemem.

bir de günlük lensler var , tak çıkar at, arkadaşım kullanıyor ve ona göre en sağlıklısı bu. ben de ilerde deneyebilirim.
bu arada umarım saydam numaralı lensten bahsediyorsunuzdur, ben de boşa yazmamışımdır bunları. ha renkli lens ise o zaman da tavsiyem solotica denen lensler olacak. bunu da kullanmadım ve türkiyede var mı bilmiyorum. üstelik biraz da pahalı, yani çifti 300-500 falan gibi ama gördüm, çok doğal duruyor.
  • pinking of you  (21.02.09 18:08:07) 
Ben 13 senedir Bousch&Lomb kullanıyorum. Soflens66 ile başladım yaklaşık 11 sene onu kullandım, sonra bu piyasadan kalktı. Yerine SofLens38 deneyeyim dedim, gözlerimi zikti. Soflens59 denedim ardından onunla mutluyuz şimdilik. Bu yanındaki rakam oksijen geçirgenliği galiba ve az geçirgenliği olan 38 benim gözlerimi rezil etti, nasıl oluyor da hassas gözlere öneriliyor anlamış değilim.

Neyse özetle ben B&L severim yani.
  • sui  (21.02.09 19:48:56) 
Ben de Bousch&Lomb kullanıyorum, üstteki arkadaşla benzer şekilde soflens66 kullandım öncelikle 6 ay kadar, daha sonra bulamadığım için soflens59'a geçtim. 6 aydır da onu kullanıyorum. Memnunum hiç bi sorunum yok.


  • nesenbilneben  (21.02.09 20:28:19) 
ben önce biomedics miydi ne, onunla başladım, sonra da Bousch&Lomb'un birkaç modelini denedim yüksek oksijen geçirgenlikli olanlardan, ama bunların hepsinde de ara ara kuruma ve rahatsızlık hissi oldu. en son doktor Johnson & Johnson'u önerdi, diğerlerine kıyasla çok yumuşak, çok rahat.. hala onu kullanıyorum..


  • oyle birsey yok  (21.02.09 21:09:03) 
@sui; softlens 38 in hassas gözlere önerilmesinin nedeni , su oranı az olduğundan; lens üstünde depozit denen, protein, kir vs gibi birikintilerin de az oluşması diye söylemişti doktorum. bilginize.


  • pinking of you  (22.02.09 01:06:42) 
çok marka denedim, johnson&johnson tavsiye ederim. acuvue2 veya oasys.


  • coolspot  (22.02.09 02:46:18) 
(bkz: focus night and day)
(bkz: biofinity)

purevision, softlens 66 vs bunlarla hic isiniz olmasin..bir cok doktor size purevision onerecektir onlarla anlasmasi oldugu icin.acuvue2 icin de cok iyi seyler soyleniyor ama bildigim kadariyla olculeri diger lenslerden farkli denemeden almamak lazim..
  • 2pac  (22.02.09 15:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.