[]

Yatırlar Türbeler

İslam inancına göre ölülerin gömülüp toprak olması gerekiyor ise (öyle mi) neden türbelerde ölüler sandıklarda (bazısı cam pencereli) saklanıyor? Günah değil mi?




 
oralarda saklanmıyorlar ki. onlar sadece temsili birer sanduka.


  • devilred  (20.05.13 10:52:43) 
Islamda mezar ziyareti oluden medet ummak putperestlikle sirkle esdeger
Mezarin basina tas koymak kesinlikle yasak, bir muddet sonra mezarin yerini unutmak istenen

Din dedigin cogu sey teamul
  • cecilia  (20.05.13 10:53:01 ~ 10:55:33) 
@devilred:
bu nedir o halde?
www.sabah.com.tr
  • nop  (20.05.13 10:54:29) 
normalde türbelerdeki ölüler toprağın altında yatıyor. mezarının üzerine boş bir sanduka (tabut) konuyor.

cam içinde saklanan ceset olarak türkiyede sadece 1 tane gördüm (harputtaki arap baba türbesi). günah kısmını bilmiyorum ancak ölüye saygı olarak gömülmesi gerektiğini düşünüyorum. haklısınız.
  • yemrem  (20.05.13 10:54:38) 
  • ben gülüyor muyum  (20.05.13 11:09:52) 
İslam öncesi inanışlarımızın etkileri bunlar.


  • arnold schwarzeneger  (20.05.13 11:26:51) 
türbelerin bazısı rüya yoluyla bulunuyor. zamanın sözü geçen uleması keşfediyor mesela. üzerine yapıyorlar camiyi. ordunun morali yükseliyor. konstantinopolis düşüyor. yani gündelik faydası olan keşifler bunlar. bu yüzden de şaibeli. şiddetle şirk içermekte bu türbelerden türeyen adetler. islama göre tabii. paganlık karışan islamda ise son derece gündelik, son derece normal bir tapınma biçimi, bir ibadet. türkler islama inanmıyor. islam denen şey tam olarak nedir bilmiyorum, mahalle camimizde sakalı şerif ziyaretinde izdiham olmuştu, yaşım o zaman 12-13, 17-18 sene geçmiş. orada peygamber kılı görmek için birbirini ezzen hacılar, hocalar ve diğer cemaat de aynı şirki uyguluyor. ne yazık, artık müslüman değilim, olsaydım bunların alayının zayıf imanlarını ve tuhaf amellerini yüzlerine daha büyük bir zevk ile vuracaktım. şekilci hepsi. hoş şekilcilik de kötü değil, irrasyonel değil, ama iki yüzlü. müslümanım diyorsan riyakar yapar adamı.


  • ismail yk  (20.05.13 11:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.