[]

ölümden korkmak

ben ölümden ve sonra olacaklardan çok korkuyorum. her an ölebilirmişim ve toprağın altına girebilirmişim gibi geliyor.nefessiz kalıp ölücem ve gömülcem. insanların ölümü bu kadar normal olarak görebilmesine çok şaşıyorum. evet yapabileceğimiz hiç bişey yok ama nasıl düşünmeden durabiliyosunuz?? öldükten sonra yakınlarınızın sizi gömüp hayatlarına eskisi gibi devam edeceğini bilmek veya öldükten sonra ne olacağını bilmemek çok korkutuyor beni. kendimi telkin etmeye çalışıyorum hep ama olmuyor :( bu korku yüzünden normal bi hayat sürdüremiyorum, bunun geçmesi için terapi falan işe yarar mı?




 
  • [silinmiş]  (20.05.13 10:19:59) 
bu korku panikleri arasıra mı geliyor, nasıl bir sıklıkta?


  • ssyumusakg  (20.05.13 10:25:07) 
sürekli düşünüyorum ya öyle sık sık falan da değil.bi tek uyurken herhalde düşünemiyorum o da uykuda olduğum için.


  • elloweeth  (20.05.13 10:26:18) 
(bkz: Thanatophobia)

aman diyim başka başka sorunlara da yol açabilir gün geçtikçe. bir terapi iyi olabilir.
  • oldtimer  (20.05.13 10:27:52) 
Ölüm her aklına geldiğinde
Ah edip vah edip inleme
Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın
Ecel kapını çaldığı zaman
Evi teleşa verme
O geldiği zaman
Sen gitmiş olacaksın
  • harhar  (20.05.13 10:51:44) 
Her an olebilecegin konusunda haklısın. İnsanların çoğunu içine dustugun psikolojiye dusmekten koruyan inanclari oluyor. Onun haricinde harhar +1


  • Notts  (20.05.13 11:06:36) 
acilen bir psikologa gidin, etrafınızda sizi bu konularda rahatlatacak ikna edecek kimse yoksa psikologa gitmek en iyisi. inancınızda bu konuda önemli, eğer dini bir inancınız yoksa olması için biraz çaba sarf edin, ahiret konularını araştırın. bir inanca sahipseniz sizinle aynı inancı paylaşan birilerinden de yardım alabilirsiniz.

siz ölümden korkuyorsunuz ama milyonlarca insan da dünya hayatının bitip de ahiretin başlayacağı günü dört gözle bekler ne tuhaf değil mi?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (20.05.13 11:13:59) 
ölüm hakkında mümkün mertebe filozofların yazdıklarını okuyun. çeşitli öğretilerde, dinlerde karşılaştırmalı kısaca ne demişler ölüm hakkında öğrenin. korktuğunuz sadece belirsizlik. karşılaştırmalı okudukça ortak noktalar hususunda bir fikre sahip oluyorsunuz ve böyle korkunuz kalmıyor.

ayrıca: ben varken ölüm yok, ölüm varken ben yokum, öyleyse korkmak niye?
diye bir söz vardı, kimindi hatırlamıyorum. ama oldukça doğru ;)
  • vejeteryanvampir  (20.05.13 11:14:00) 
toprağın altına girebilirmişim gibi geliyor demişsin, su götürmez bir gerçek bu, öncelikle bunu kabullenmelisin her an ölebilir ve toprağın altına gömülebilirsin. bana korkunç gelense sonsuza kadar bu dünyada yaşamak istemek, böyle bir ihtimal olsa gerçekten terapi alırdım sen de almalısın :)


  • ssyumusakg  (20.05.13 11:30:39) 
Öldüğünde kafanı meşgul eden bir dolu dünyalık derdin anlamsızlaşacağını da düşünürsen dengelersin.


  • arnold schwarzeneger  (20.05.13 11:30:41) 
Hiç takmıyorum ben de aksine. Kötü bişi olmayacak gibi geliyor nedense.


  • lola35  (20.05.13 11:35:14) 
ölümden sonra hayat yok, adı üstünde "ölüm". ölüm başka şey, hayat başka şey. Algın, beynin, hormonların vs. yok. "Yok"sun

o yüzden üzülmeyeceksin, acı çekmeyeceksin, pişman olmayacaksın. rahat ol.
  • jadle  (20.05.13 11:40:11) 
cesur yürekteki efsanevi vecizeyi düşünüyorum:
"her adam ölür ama zaten pek azı gerçekten yaşar"
geçiyor. hayatın bütün güzelliği bir sonu olmasında. bütün anlama çabasının sebebi bu tükenişi sezmekle başlıyor. ΔS>0. anlamsız bir keşif gibi geliyor başta. değil. tadını çıkarın.
  • ismail yk  (20.05.13 11:40:33) 
Vaktinden önce üzülme.


  • yesilson  (20.05.13 11:49:13) 
doğarken de çok korktun ama bugünlere geldin. korkma. öze döneceğn. bişi hissetmiycen. herşey bir rüyaya dönüşcek zaten. tibetlilere göre öldükten sonra korkarsan hepsi karşına gelir, o yüzden korkma. tibetin yaşam ve ölüm kitabını oku.
ölümlülüğünün farkına varmak çok özel bişidir, iyi yaşamanı sağlar doğru kullanabilirsen. tek kullanımı da bu. sen güzel yaşa sonra nasıl ölürsen öl boşver.

  • kediebesi  (20.05.13 11:51:43) 
terapi görmen gerek. kendi kendine aşacağın bir problem değil gibi gözüküyor.
birkaç seanslık bir terapi bence seni rahatlatır.

  • Sherlock Holmes  (20.05.13 12:07:45) 
%70 panik ataksin. Bende de vardi bu ordan biliyorum. Kendimi sende gordum. Psikologa gitmen de fayda var


  • miki toys  (20.05.13 14:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.