[]

kumrular yumurtlamış

bir arkadaşın pencere kenarına kumru yumurta yapmış. ama ekmek kırıntısı falan vereyim diye bizimki pencereyi açınca ürkmüş, fıydırıp gitmiş anne kumru. şimdi bu yumurta boynu bükük duruyomuş orda. "üzerinde kuluçka hesabı sürekli yatması gerekiyor mu yoksa ara ara gelse de oluyo mu, zamanla bana alışır mı yoksa pencereyi hiç açmayıp ürkütmeyelim mi" der arkadaş. bilen var ise el cevap ekşiciler. ne yapmalı ?




 
Pencereyi açıp ürkütmesin, yemek falan vermesin o bulur yiyeceğini. Geri de gelir, sürekli kuluçkada kalması gerekmiyor, arada gidip yemek falan arıyorlar.
Bizim balkona çok güvercin yavrulardı, gidip gidip gelirlerdi yani. Ama ben de sizin arkadaşın yaptığı hatayı yapıp bir kere bakayım falan diye yaklaştım, yumurtaları bırakıp gitti hayvan, geri de gelmedi.

  • buff  (19.05.13 21:12:26) 
yok, yumurta dursun. onlar gelir. lakin kargo falan da gelip yemesin? o yüzden dikkat et.
rüzgar olur eser sonra yumurtalar kırılır falan. bir kutu yapsın ve kutuyu bir şekilde pencereye tutsun. yoksa ölür o hayvanlar ya da kırılır o yumurtalar.
bu arada benim yanıma 3 kere geldiler.
3.üncü olan da tecrübe sahibi olduğum için hayvanlar uçtu gitti.
1.sefer de çevresini sağlama almadım düştü yumurtalar ya da hayvanlar düşerek öldü.
2.inci seferde şerefsiz annesi gelmedi.
yavru uçmaya çalışırken düştü. sel aldı götürdü:)
  • Sherlock Holmes  (19.05.13 22:08:42 ~ 22:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.