[]

bahar alerjisi tedavisi

teşhis kondu, birkaç şeye alerji varmış. çayır çimene, ota samana vs.
1. tek tedavisi aşı ile mi oluyor?
2. tedavi; istanbul anadolu yakasında, devlet hastanelerinden hangilerinde yapılabilir?
3. tedavi süreci nasıl işliyor, ne kadar sürüyor, hangi aralıklarla filan?

 
1.çok ağır değilse aşıya gerek yok.
2.bilmiyorum.
3.düzenli olarak tedaviye devam etmek gerekiyor, bana doktor yıllarca sürebilir demişti. bir de aşılar yurt dışından özel geliyormuş.
  • livaneli kadir  (19.05.13 21:05:25) 
bahar ve güzün yaklaşık bir ay epey zorluyor. diğer zamanlar problem yok amma.
bir de aşının zararından bahsediliyor, içinde cıva mı ne varmış, vücut onu dışarı atamıyormuş, uzun vadede zarar veriyormuş.
gelen/giden hesabı yapsak ne olur sonuç?
  • hicazkar  (19.05.13 21:12:23) 
bende toz ve karışık polen alerjisi vardı.
aşı önerdi, işim nedeniyle düzenli yaptıramayacağım için hap istedim.
hafifledi, şimdi iyiyim.
  • livaneli kadir  (19.05.13 21:25:10) 
ben her sene 1 tane iğne oluyorum (fiyatı 5 tl ama ismi aklımda değil, üzgünüm) onun haricinde de burun spreyleri var çeşitli. onları kullanıyorum yaz sonuna değin. ben bu şekilde başa çıkıyorum. eskiden her bahar başında doktora giderdim bende ki, acaba yeni bir yöntem geliştimi diye.. mamafih doktorlar o aşıyı hiçbir zaman direkt olarak yazmazlardı, bak senin o iğne için şu kapıdan girdiğinde hapşırıyor olman lazımdı demişti hatta birisi. bu hap ve fısfıslar fayda etmezse gel ben gene yazarım sana o iğneyi demişti. lakin tahmin ettiğim gibi oldu hep ve ne hap ne de o fısfıslar yeterli olmadı. illa ki o tek seferlik yapılan iğne gerekiyor ağbi. onu vurul bi, ondan sonrada fıs fıs'ları sırayla seç beğen kullan :) ben böyle yapıorum ve hapşurmuyorum :D


  • nate fisher  (19.05.13 22:16:02) 
sevgili fisher, sprey kullanmaya devam edilecekse iğne neden? sprey, bir süre sonra burna zarar verdiği için uzun süreli kullanılmaması gerekiyor diye biliyorum.


  • hicazkar  (19.05.13 22:24:53) 
@hicazkar : iğne tek başına yeterli olmuyor ki. yine kendimden örnek vereyim. spreyin reçetesinde günde 2 kere (sabah-akşam) kullanın yazıyor mesela. ama ben 1 kere (sadece sabahları) kullanıyorum, yetiyor. kullanmaz isem iğne yetersiz kalıyor dediğim gibi. birde haftada 1 gün belirliyorum (atıyorum pazar) o gün hiç kullanmıyorum spreyi.

böyle bir kullanımın zararı olabilir tabi de, başka çarem yok. zararı var diye, kullanmayıp, gözler ve surat kıpkırmızı, sürekli hapşıran, yaşlı gözlerle gün boyu dolaşmak istemem. bende tavsiye etmiş gibi olmak istemezdim. siz doktorunuzun dedikleri doğrultusunda bir gidişat izleyin en iyisi.
  • nate fisher  (20.05.13 19:29:01) 
doktora sordum, aşı etkili ama mahzursuz değil, diyor. çünkü alerji yapacak maddeleri vücuda yavaş yavaş zerk ediyolarmış ki vücut bunlara alışsın (aşının temel mantığı galiba bu). tehlikeli diyor yani. çok çok ilerlemedikçe yaptırmam diyor (kendisinde de var zira).
şimdilik farklı bir hap ve burun fısfısı verdi, bakalım.

  • hicazkar  (21.05.13 10:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.