[]

altın kafese koysam yine çıkacak kuş

Muhabbet kuşumla başım belada. Şöyle ki bu kafesin kapısına yüklendiğinde açabileceğini bi şekilde keşfetti. Sıkılmasın diye gün içerisinde kapısını açıyorum mutlaka aslında.

Ancak kafasına estiğinde kapıya doğru hızla uçup açmaya başladı. Kapıyı açamasın diye kapıyı bi telle tutturdum. Ancak kafeste sürekli uçup kapıya açmak için çarptığından kendini yaralayacak diye korkuyorum. Kendimi pikaçuyu poke topa sokmayı beceremeyen ash gibi hissediyorum. sürekli tepemde.

Huylu huyundan vazgeçer mi dersiniz ne yapayım?

 
bizde ki kus'da boyleydi. son gunlerine kadar (hasta oldu) her gun deniyordu. eger cok rahatsiz ediyorsa, bos bir oda'ya kapisi acik koyun.


  • 1917  (19.05.13 13:40:20) 
Rahatsız olmuyorum aslında, sabahları ben uyurken falan çıkıp çıkıp gelmelerine bile alıştım diyebilirim. Asıl sorun ben evde yokken de kafesten çıkması. Serseri serseri dolanıyor ortalarda, boynuna zil takıcam nerdeyse eve gelince bulamıyorum yerinde :p

Kapının açılma sesi gelince koşa koşa pencereleri kapatıyorum falan. Böyle bir derdim var.
  • gudumlu anne terligi  (19.05.13 13:44:55 ~ 13:46:13) 
öğrenilmiş çaresizlik miydi neydi öyle bir şey okumuştum. çekirgeydi galiba her tarafı cam bir kavanoza kapatıyorlar onun üstünü açık zannedip zıplayıp duruyor çıkmak için her seferinde yukarı çarpıp geri düşüyor. bir süre sonra üst tarafını açıyorlar kavanozun ama hayvan daha önceki denemelerinde başarısız olduğunu öğrenip kapağı açıkda olsa atlamıyor ve ölüyor orda.

eğer sizde kuş her kapıya kendini çarptığında bir şey olmasın diye çıkartıyorsanız hayvanda çıkacağını bildiği için ısrarla kafesin kapısana uçmaya devam edecektir. bırakın bir iki gün kapalı kalsın vursun vursun oradan her istediğinde çıkamayacağını öğrensin. korkmayın sizde bir şey olmaz kafes içi mesafede kendine zarar verecek bir hıza ulaşıp kapısına vuramaz.
  • islergucler2  (19.05.13 14:12:01 ~ 14:13:00) 
yalnız bir hayvan sanırım. öncelikle bir arkadaş buldur derim, sıkılmasın. ilgiyi bir tek senden almak zorunda olmasın. bi de evde olmayacağın zaman sal zaten hayvanı, neden kafeste kalsın ki? iki tane kanaryam var ve evde olmadığım zamanlar salıyorum ikisini de. çok pisliyorlar ayrı ama fena eğleniyolar.
evden çıkarken oda kapısını kaparsan en azından arama alanını daraltabilirsin :)

  • s a n i t a r i u m  (19.05.13 14:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.