[]

Back-end developer neden az aranıyor?

nette gördüğüm kadarıyla .netciye javacıya göre çok az aranıyor iş bulma sitelerinde.tamam onların aranması haklıdır da back-end ci neden pek aranmıyor?şirketler o ihtiyacı nerden karşılıyor?




 
Aslında birkaç nedenden dolayı.

Öncelikle şirketlerin bi kısmında backend frontend ayrımı yok. O sınırları kesin çizmemişler ya da kullandıkları mimari buna izin vermeyecek kadar katmanları içiçe geçmiş yapıda.

Bir diğer neden backend iş yapsan bile frontend developer'dan daha az kazanmayı göze almalısın. Çünkü ülkede neredeyse kimse telemetrik dataya testing vs. önem vermiyor. Bana bunu yazabilir misin? Şöyle güzel bir arayüzü olsun diyen bir market var.

Son olarak da okullar backend oturup gerçekten sağlam geliştirme yapacak adam yetiştirmiyor. Stack-Heap-Queue-LinkedList-BTree dışında başka veri yapısı ile uğraşmamış tonla adam var.
  • zamanin otesinden gelen edit  (19.05.13 12:34:15) 
@zamanin otesinden gelen edit

öncelikle daha öğrenmeye başlamamış biriyim varsayımdan gidiorum.

şimdi programlama dilini öğrendik diyelim(asp.net veya php) javascript öğrendik iyi bir seviyeye geldik.back-end kısmında kolaylık sağlar dedik backbone.js öğrendik(misal tabi).öğrendiklerimizi uygulamaya da dökecek tecrübeyi edindik.

yazının şurasına kadar olan kısmı boşa mı öğrendim?gene bana piyasa yok mu?

Tamam sınırlar çizilmemiştir de zaten back-end yapabilen biri için front-end aman aman zor birşey gibi gözükmüyor.html-css-jquery fln öğrendik bi şekilde.aman aman bir arayüz yapmak sıkıntıdır tabi onun dışında diorum.

o zaman tam kıvamına geldim mi yani.çok mu rahat şimdi iş bulmam?
  • amusan  (19.05.13 13:08:41) 
@amusan şimdi olaya ya ben onu da yaparım gözüyle bakarsan iyi bir yerlere gelmen zorlaşır. Frontend de kendi has konuları olan, eğer iyi bir frontend developer olmak istiyorsan oturup üzerine emek harcaman gereken bir alan.

Bir sürü dilden bahsetmişsin ama ne bir data yapısı ne bir güncel konu (Cloud computing) aklının ucundan bile geçmemiş, sadece dil öğrenmek tek bacakla koşmaya benzer.

İş bulman rahat değil, hiçbir zaman da rahat olmayacak.
  • zamanin otesinden gelen edit  (19.05.13 13:21:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.