[]

Ekonometri take-home finalim için yardım/fikir öneri :)?

Problem: Using your assigned company, I want you to estimate a factor model for the return. For the factor model, you may want to consider macro variables as the additional factors along with the market return. Do not forget to explain your writing in clear English, otherwise you will not get credit.

The equation for the factor model will look like this:
Ri = a + β1* Rm + β2*F1 + β3*F2 +…+βn*Fn + e

In this equation, F1, F2, .., Fn represent additional factors. You should be able to get monthly return for the firm and market from Borsa Istanbul web site. For the additional factors, the sources you can use are Turkish Statistical Institute web site and Central Bank of Turkey web site.

The company

Koç Holding

Var mı yardımcı olucak fikir vericek ben bu işi yaparım diyicek :)

 
Hangi variablelar returnleri etkiledigini dusunuyosan, onlari ekle. Mesela, Merkez bankasi faiz oranlari, Borsa'daki genel hareketler, vs... Ilk olarak Koc holding'i analiz et, Ve nasil bi sirket olduklarindan bahset ( export odakli mi / yoksa ic piyasa mi? Hangi sektorlerde varlar, vs vs)

Buna gore hangi variablelari ekleyeceksen ekle. Her turlu sey olur yani, justificationi verdikten sonra. Mesela enflasyonu bile kullanabilirsin. Makro ekonomik parametrelere bak.

Herhalde estimation yapmayi biliyosun, onu anlatmiyorum artik, ama sorun olursa soyle.

Bozuk Turkce icin herkese Sorry!! :D
  • march or die  (19.05.13 05:28:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.