[]

Diş yaptırmak

dişlerimle ilgili ciddi sıkıntlar çekiyorum. şekli değil, ama sağlamlığı nedeniyle kısa zaman içinde bir kaç tane azı dişimi kaybetmemi bekliyorum. (bugüne kadar yapmadığım hiçbir şey kalmadı ama yine de dişler çürüdü.)

diş çektirmek zorunda kalmak korkutucu bir şey. ama sonum belli malesef.

neyse, çivili mivili dişler oluyor. ismi nedir bilmiyorum.
bu tür dişlerin zararları neler? sıkıntıları neler? örneğin azı dişimi çektirdikten sonra oraya bu yöntemle bir diş yaptırırsam ne gibi dezavantajları olur?

diğer bir soru da, bunlar tek tek yapılıyor mu? yani dişler gittikçe ondan kalan boşluğu bu şekilde doldurtabiliyor muyuz? yoksa tek bir seferde mi yaptırmak gerekiyor?

 
Bahsettiğin teknoloji implant olarak geçiyor. Diş çekildikten sonra çene kemiğine vida gibi diş kökü monte ediliyor ve üzerine gerçek diş olmasa da diş yerleştiriliyor. Dez avantajını duymadım ama mantıklı bir opsiyon. Gerçi pahalı bir tanesi 1000TL - 1500EURO aralığında yapılıyor. Tek tek te yapılabiliyor. Önemli olan implantın kalitesi ve asıl önemli olan ise implantı yapacak kişinin mahareti.


  • sbryldrm  (18.05.13 18:01:42) 
anladım, yani çok ekstrem bir dezavantajı yok.

öyleyse dişlerim beni terketmeye başlayınca güzel bir çene cerrahı tavsiyesi alayım duyurudan.
  • kamera motor  (18.05.13 20:31:46) 
Bildiğim kadarı ile zararı yok. Şöyle bir olay olabilir bir ihtimal. İleri yaşlarda bulunan insanların kemiklerinde erime gibi bir problem olur ise implant uygulamak sıkıntılı olabiliyor. Ama bu sıkıntıyı da o bölgedeki kemik dokusunu geliştirerek aşıyorlar. Ayrıca bir diş çekildikten sonra ne kadar erken implant yapılır ise o kadar iyi. Çünkü diş çekildikten sonra o bölgedeki kemik dokusu tutacak bir yapı bulamadığı için kendini salarmış ve bu da kemik dokusunun azalmasına neden olurmuş. Tabi bu süre 1-2 ay değildir ama net nedir ben de bilmiyorum.

Bu kadar yazıdan sonra hacı sen implantı mısın la diyebilirsin :) Anneme implant yaptırmak istiyorum ben de ondan araştırmıştım bir de ünlü bir implant doktoru var müşterim olan ondan biliyorum :)
  • sbryldrm  (19.05.13 10:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.