[]

Birkac Makyaj Malzemesi Sorusu

Goz cevresi icin guzel bir kapatici ariyorum.Bir suru markaninkini denedim,cogu su gibi surdukten sonra pek bir fark yaratmiyor.Beyaz renk kapaticilardan hoslanmiyorum.Yesil veya sari renk bazli,kullandiktan sonra hem kapatma islevini cok iyi yerine getiren hem de goz cevresine isilti veren (oyle piril piril olma durumu degil tabii ki biraz daha canli dursun sadece) iyi bir marka tavsiye eder misiniz?Yoksa bu isilti icin ayri bir urun mu kullanmak gerekiyor?Eger oyleyse onunla ilgili de tavsiye alabilirim.


Ikincisi de allik problemi.Aslinda istedigim ten rengimin biraz daha canli durmasi.Kayisi tonlarinda veya bronz ten etkisi veren,kullandiktan sonra 'heyyooo ben allik surdum,bakin' seklinde goze batmayacak,dogal duracak (en onemli nokta bu)bir ton ve marka da onerirseniz cok cok mutlu olurum.

Not :Normalde bugday tenliyim,son zamanlarda iyice beyazlastim,bunu da goz onune alarak farkli bir ton onerebilirsiniz ama pembe,seftali ve kahve tonlarini neredeyse hic kullanmadigim icin kendime yakistiramiyorum,dogalliktan cok uzak kaliyormusum gibi hissediyorum.

 
bu işler hep deneyerek. pembe,seftali ve kahve tonlari dışında başka ne ton var bilmiyorum bu arada (: insanların tenlerini beyaz buğday esmer diye ayırmak yanlış. bilekleriniz deki damarlar yeşil mi mavi mi yani cilt tonunuz sarı mı pembe mi. sarı ya da pembe ye göre renkleri seçmek daha doğru çünkü. daha fazla ayrıntıya girmiyorum en mantıklısı bir kozmetikçiye gidip denemek olucak. ben buradan sana beyazsan pembe al derim ama aslında sarı alt tabanlısındır ve sadece şeftali oluyordur. deneme esnasında bir ayna alarak dışarıda güneş ışığında sürülenleri kontrol etmekte fayda var. bir kere bir fondotende şoka girmiştim mekan aydınlatmaları yanıltıyor. kapatıcı olarak loreal benim gözümde asla kullanmayacağım markalardandır ama ev arkadaşımın kapatıcısını bir kere sürmemle şok geçirmem bir olmuştu yapay olmayan aydınlık veriyor ama kapatıcılığı 10 üzerinden 6. ürünün ismini daha sonra söyleyebilirim.


  • gloria  (17.05.13 21:34:54 ~ 21:35:07) 
kapatıcı olarak ben maybelline in affinitone unu kullanıyorum. tüp içinde ruj gibi. bana da arkadaşlarım tavsiye etmişyi, ucuz olduğu için iyi değildir sanmıştım ama çok memnunum. doğal duruyor. ışıltı olayını bilemem tabi.


  • innerbliss  (17.05.13 21:38:51) 
@gloria,kullanacagim ton kayisi veya bronz tonlarda olacak zaten ona eminim.Ben marka onerisi istemistim,ton tavsiyesi alabilirim ama kendime yakistirmiyorum diger tonlari begenirsem kullanirim diye de not dusmustum :)


  • fraise  (17.05.13 21:48:41) 
marka ben mac'ten şaşmıyorum ozaman (:


  • gloria  (17.05.13 21:50:48) 
saç rengin ne ona göre de aslında önemli cildin kadar. yazarsan yardım edelim.


  • didi  (17.05.13 21:57:49) 
Koyu kestane sac rengim.


  • fraise  (17.05.13 22:00:51) 
ben de kapatıcı arıyorum.gecen senelerde bobbi brown'un standında ingiliz dadısı kılıklı bir teyze,bi kapatıcı sürmüştü.daha başarılı bir göz altı kapatıcısı denemedim ben.ama fiyatı fazla geldiği için almadım.
geçenlerde yine boynerdeki standına gidip o kapatıcıyı alayım dedim ama standdaki kadının uyguladığı hiçbir sey o eskiden denediğim ürün gibi değildi.
üretimden mi kalktı,kadın mı bilgisizdi bulamadı bilmiyorum.

allık olarak da mac ve shiseido kullanıyorum.
hafif bronz bi etki ile gölgelendirmek istersen mac trace gold'u öneririm.çok abartmadan sürülünce parlak bronz ve hoş bir ton veriyor.
şeftali ya da pembemsi bi ton ile de canlılık katabilirsin.
  • demoniclewinsky  (17.05.13 22:43:41) 
ayrıyetten yakınlarında mac mağazası varsa kesinlikle gidip orada uygulatarak deneyin ve cildinizde nasıl duruyor görüp alın.
size yakışmaz diye düşündüğünüz bir ton düzgün bi uygulamayla cok farklı olabilir.

  • demoniclewinsky  (17.05.13 22:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.