[]

[ tapu ] Arsa, Tapu işleri..

Merhaba,

Nüfus Müdürlüğüne gidip "vukuatlı nüfus kaydı" alıp dedemin torunu olduğuna :) dair bir belge alırsam, dedemin adına Türkiye'de her hangi bir şehirde ne kadar arsa, tapu vs. varsa öğrenebilir miyim? dedemi ve babaannemi kaybettim yıllar önce.

şunun için sordum, kırklareli - vize'de tapuyu arayıp rica minnet telefonla öğrendiğime göre dedemin arsası var. ve diğer şehirlerde de olabilir, benim amacım bu bilgiye ulaşmak, devlet kanalı ile.

 
Normalde sadece malikin kendisi veya yasal temsilcisi görebilir. Ama dedenin vefat ettiğini söylemişsin. Bu durumda yasal varisi olduğunu gösteren bir belgeyle gidersen görebilirsin.


  • teritori  (20.02.09 10:56:30) 
veraset ilamı varsa onunla gitmen yeterli, yoksa sulh hukuk mahkemesinden mirasçısı olarak talep edip çıkarın, 1 hafta 10 güne çıkar sanırım, nüfus kaydıyla olmaz, ancak rica minnet öğrenebilirsin.


  • izaleisuyuu  (20.02.09 11:07:14) 
esasen tapu sicilinin aleniyeti ilkesi gereğince herkes öğrenebilir. anacak uygulamada bunu oturtmak çok olmasından dolayı ilgili kişiler öğrenebiliyor.bunlar ise malikin kendisi veraset belgesi olan mirasçısı ve avukatlar (vekalet şart değildir.)
Türkiyede tapsis denen bir sistem var.yani 3 ila 6 il için bir tapu bölgesi belirlenmiş (izmir aydın manisa gibi)bunların birisinden bakıldığı zaman aynı bölge içinde varsa görebilirsin dedenin adına kayıtlı arsaları.
www.tkgm.gov.tr
yani bunları tek tek gezmen gerekebilir veya mahkeme yolu ile hepsine bir müzekkere yazdıracaksın cevabını almak için.
not: bu arada izmir ve civarında var ise öğrenebilirim..
  • ground  (20.02.09 12:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.