[]

Teslime 3 günüm kaldı, olağanüstü performans için önerileriniz nelerdir?

Ne yapayım ne edeyim? Kaç saat uyuyup, kaçta kalkayım, motivasyon için napayım falan filan...
Not: Mimari proje teslimi.



 
4 saat uyku yeter, kolanın içine nescafe atın (yavaş atın köpürecek) ve yanında sigara tabii ki. Saatte bir balkona çıkıp sigara içmek baya uyku açıyor. Ayrıca konsantrasyonu da baya arttırıyor.


  • giderbey  (17.05.13 16:00:37) 
sinir yap.

eski sevgilinin ya da babanın-ananın şunu dediğini düşün:
"senden bi bok olmaz, hayatta da beceremen bu işi. haybeye çalışıyon zaten, ortalık mimar dolu. eyfel mi dikicen tepemize."

bazısında işe yarıyor. bazı insanda ise tam tersi. tam tersi olduğunu düşünüyorsan "pohpohçu" bul. pozitif şirinlikler falan yapsın etrafında. ayak işlerini ona kitle bir yandan.
  • the stallion  (17.05.13 16:01:11) 
canısı belirli bir döngün varsa onu çok bozmamaya çalış. telef olursun üretkenliğin düşür. 6 saat uyuyorsan 5'e düşür mesela. Onun dışında ders çalışırken yıprandığın yorulduğun zamanlar olacak 3, 5 saatlik uykuyla geçiştirme bunları. Alarm kur 20 dakikaya, yatarken kahve iç uzan cin gibi olacaksın uyandığın. Aradaki uykuları küçümseme. Bunun dışında kafein alabilrsin kahve ya da çay ile. Kahve alacaksan bir kerede yüksek miktarda almanın pek bir anlamı yok. Orta düzeylerde sürekli olarak tüketmen yeterli olacak. Her gece uykunu biraz azaltıp, aradaki 20 dakikalık uykuları arttırmanın yardımı çok olur emin ol. Geceleri parlak ışık kullanmanın da yardımı olur büyük ihtimalle.


  • benim bir ismim var  (17.05.13 16:17:26) 
sigara yok, olumsuz düşünceleri benden uzak tutun! ayak işlerine koşan maket yapan sevgili var <3 anne-baba-kardeşe beni sürekli arayın güzel şeyler söyleyin dedim.
çok uyuyorum yaa 10 saat falan bu aralar eskiden 7-8 iken stresli olunca daha çok uyuyorum 5-6 saat uyumayı planlıyorum ama nasıl olcak bilemedim... kahve-kola-çay abanabilirim evet.

  • loralynn  (17.05.13 16:24:47) 
ara uyku fikri iyi. karanlıkta 4 saat uyku gün içinde 3-4 defa yarım saatlik kestirme şeklinde. yaparsın, kaplansın.


  • ismail yk  (17.05.13 16:35:47) 
motivasyon değil de enerji eksikliği hissedersen red bull iç.ben pek bir olayını göremedim ama doktorlar falan çok içiyor.
bir de tv ve internet seni işinden alıkoyar.

öptüm kib bb.
  • nodrap  (17.05.13 16:41:06) 
biraz da placebolardan bahsedelim:
(bkz: serum fizyolojiğin mucizevi iyileştirme etkisi)

  • ismail yk  (17.05.13 16:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.