[]

Askerlikte Uzun Dönem Sorusu

Selamlar Ütopyalılar.

Ben 2011'de 4 yıllık bir fakülteden mezun olmuş bir dostunuzum. Borçlarım falan filan çok olduğundan uzun dönem askerlik yapmak istiyorum.
Mesleğim de Sosyal Hizmet Uzmanı.
Sınıf arkadaşlarımdan biri askerliğini Gata'nın bir rehabilitasyon merkezinde yapıyor mesela. Sabah 8 akşam 17. memur gibi.
Bana da böyle kebap bir askerlik çıkar mı sizce?

Ha bu arada, 1-30 haziran'da muayeneye gel demişler.
Ordunun uzun dönem ihtiyacı genelde hangi dönem yoklamalarında oluyor? Ona göre gideyim istiyorum.

 
Sevgili dostumuz,

maalesef ki askerlikte ben uzun dönem gideyim, ben kısa dönem gideyim diye bir seçenek söz konusu değil. Varmış gibi gösteriliyor ancak bu sadece ordunun ihtiyacına yönelik bir durum.

Genellikle ve çoğunlukla doktorlar ve mühendislerin çoğu uzun dönem gidiyor. Hele doktorlar zaten kesin uzun dönem. Onun dışında kalan meslek kolları ise sadece ihtiyaç olduğu oranda alınıyor.

Bu demek değil ki sen uzun dönem gidemezsin, gidebilirsinde. Ancak demek istediğim bu senin elinde değil.
  • Nocturne  (17.05.13 02:22:18 ~ 02:22:35) 
benim kuzen de pdr'de yapıyor. aynı sabah 8 akşam 5. ondan sonra kendi evi gibi; televizyonu, kliması, buzdolabı, çamaşır makinesi bile varmış. nöbet yok, eğitim yok. askerlerle aynı tuvaleti banyoyu bile kullanmıyormuş. yaptığı tek iş gün içerisinde oradaki doktorlara çay kahve ikramı yapmak. mesai bitince kilitliyorum kapıyı içeride keyfime bakıyorum diyor. hea nasıl seçildi dersen, torpille tabiki. paşa torpili hatta, boru değil. öyle sağlam bi torpil olmadıkça zor. bak orada başkası varmış, araya paşa girince o çocuğu postalamışlar bu ibneyi almışlar oraya. torpil torpilden üstündür dedikleri bu olsa gerek. herifin yaptığının adı askerlik sadece, keyfi beyde yok ibnenin. ben sevmem böyle şeyleri, zaten sevmezdim ibneyi, bu olaydan sonra nefret eder oldum.


  • vur joker vur  (17.05.13 05:02:03) 
uzun dönem askerlik yapanlardan bununla ilgili en kötü senaryoyu dinlemeden böyle bir şeye kalkışmasan iyi olur ki büyük ihtimal kararı sana bırakmayacaklar zaten.


  • zgrydn  (17.05.13 07:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.