[]

FB mi GS mi?

Fener mi Galatasaray mı "zengin takımı" olarak bilinir taraftarları açısından?

Not: İddia söz konusudur. FB ya da GS gibi net cevaplar verirseniz memnun olurum. :) Kastettiğim kulüp zenginliği değil, taraftarlara karşı olan genel önyargılardır.


 
fb.

aziz'in dayısı falan silah kaçakçısı.
  • vur joker vur  (17.05.13 01:22:19) 
gs. kasımpaşalı, karagümrüklü yok bunların içinde.


  • ismail yk  (17.05.13 01:24:22) 
@vur joker vur
kulüp zenginliği olarak sormuyorum. hani takım taraftarları için belli streotypelar vardır ya beşiktaş tinerci takımı vs. gibi

  • jacque  (17.05.13 01:25:40) 
ikisi de bilinmez. türkiyede takımlar zengin fakir sağcu solcu falan diye ayrılmaz. kozmopolit yapıdadır her takımın taraftarları.


  • durdenist  (17.05.13 01:26:14) 
fenerbahçe' nin ekonomisi galatasaray' dan hep daha iyi olduğu için genellikle zengin takımı diye bilinir. ama gs de daha bi burjuvazi takımıdır. fransız lisesinden geliyor sanırım o huy.


  • ritu vs asas  (17.05.13 01:30:43 ~ 01:31:00) 
oha la duyurudan böyle cevaplar beklemezdim amk.nazım hikmet,rıfat ılgaz bazı yazılarında geçer gs burjuvazinin takımı olarak bilinir.


  • yol  (17.05.13 01:31:59) 
fener, her türlü gömer.


  • Sherlock Holmes  (17.05.13 01:36:03) 
haha zxcv yüzde yüz haklı


  • dafuq  (17.05.13 01:52:44) 
taraftar profili açısından soruluyorsa yakın geçmişten günümüze fenerbahçe biraz daha ''zengin takımı'' görünümünde. geçmiş farklıdır, gelecekte de değişir aynı şekilde. geleneksel açıdan çok keskin farklar yok çünkü.


  • nxtrls  (17.05.13 01:54:24) 
Fenerle ilgili "zengin takımı" muhabbeti stadyum yapılmasından sonra çıkmıştır.Konforlu ve iyi bir stad olduğu için bilet fiyatları diğerlerine göre daha uçuk olmuş ve böyle bir önyargı oluşmuştur.Ama şimdi Gs ile durum aynı.Bjk de aynı olacaktır yeni stadları olduğunda.Tabi bunun bir diğer nedeni de Aziz Yıldırım'ın iti kopuğu tribünden temizlemek için bilet fiyatlarını artırmasıdır.

Bunların haricinde cevap tabi ki Gs olacaktır.Gs elit kesimin,aristokratların takımıdır.Nazım'ın dediği gibi "Fener'in taraftarı, Galatasaray'ın balosu, müsameresi çoktur"
  • mesa  (17.05.13 01:59:49) 
Ayrıca Fb zengin takımı diyen insan da kusura bakmasın maldır.Bütün Fenerliler Bağdat Caddesi'nde oturuyor diye düşünüyor herhalde.Cilalıı İbo'dan tut Turist Ömer'e kadar bütün halktan karakterler Fenerbahçelidir hep.Kısaca netice olarak şu an pek bir fark yok gibi taraftar profili açısından.Ancak genel kulüp kültürü olarak bakarsak olaya cevap Gs'dir açık ve net olarak.Ayrıca bana göre varoş bir insanın Gs'li olması sosyolojik açıdan çok saçma bir şey.


  • mesa  (17.05.13 02:09:43 ~ 02:14:17) 
fb.


  • ete summer  (17.05.13 04:00:07) 
fenerbahçe daha çok işçi , memur gibi çalışan kesimlerin tuttuğu bir takım. yani halkın takımı olarak bilinirdi.

galatasaray ise lise ve üniversiteden dolayı , yöneticilerinin fransız ekolünden yetişmesinden dolayı hep üst tabakanın takımı olarak görüldü.

ama fenerbahçe stadyumu geliştirip , fenerium mağazalarını da açınca ekonomik olarak daha da gelişti ve üst tabakadan da taraftarlar edindi.

galatasaray ise uefa'yı kazanınca popülerliğini halk arasında ciddi düzeyde artırdı ve halkın içinden ciddi oranda taraftar edindi hatta galatasaray için tuttuğu takımı değiştirenler oldu.

durdenist'in dediği gibi aslında son 15 yılda karmaşık yapıya sahip oldu 2 takım da. bizim derbilerde lazio-roma veya barça-real gibi keskin görüş veya inanç ayrılıkları yok ; bizimkiler renk derbisi.
  • diyet yapan panda  (17.05.13 04:56:33) 
diyet yapan panda +1


  • dereotu  (17.05.13 11:13:12) 
pazarlarda en çok gs forması satılıyor :) fenerium ve gsstore arasında fiyat farkları var


  • defansif orta saha  (17.05.13 18:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.