[]

Yurtdışından kulaklık-gümrük vs.

Merhaba,

Türkiye'de çok çok fazla pahalı olduğu için yurtdışından kulaklık alacağım.
Amazon'da $99,95 a buldum.(Burada 500lira) Bunun için gümrük gerekir mi?
Bir arkadaşım da var orda, o alsa hediye gibi gönderse bi fark yaratır mı?
Ya da Amazon'daki satıcıyla iletişime geçip, hediye gibi gönderirse ne olur?

 
100$>75 euro
büyük ihtimalle gümrükte kalır. amazon'daki 100 doların içinde shipping de var mı? 80 dolar ürün+20 dolar shipping gibi bir şeyse, 80$<75 euro olduğu için, gümrüğe takılmaz. shipping hariç kısmın 75 euro'yu geçmemesi lazım.

  • marcelorios  (16.05.13 23:17:33) 
yok ürünün kendi fiyato $100 maalesef


  • ilkot  (16.05.13 23:19:20) 
amerika'dan gelen ürünler için gümrük vergisi ya %18 ya %20.
gümrükte takılsa bile zaten 120 dolara geliyor ki, bu haliyle dahi tr'deki fiyattan oldukça ucuz.

  • marcelorios  (16.05.13 23:27:23 ~ 23:27:44) 
arkadaşın paketi açsın. kabloyu dağıtsın kendi elle paketlesin alelade öyle göndersin.


  • godless frog  (17.05.13 00:35:26) 
Bildiğim kadarıyla Amazon gümrükten geçmeyen şeyleri satın almana izin vermiyor zaten. Adres seçince hata verecektir.

@marcelorios, eğer özel kargo(DHL, FedEX vs) ile gelirse sadece vergi ile yırtılmıyor maalesef araya bisürü masraf sokuyorlar.

@godless frog, üzerinde içeriğini ve fiyatını belirten birşey bulunması gerekiyor diye biliyorum. Yoksa gümrükte bekletip senden fatura bekliyorlar. (başıma gelmişti)
  • MBrain  (17.05.13 01:08:45 ~ 01:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.