[]

kahve makinesinde soğuk kahve?

filtre kahveyi sıcak yapıp buzdolabına atsam 1-2 gün sonra içsem sorun olur mu? hatta şimdi içiyorum tadı güzel gayet. böyle bi sürahi yapsam bu sıcak günlerde soğuk soğuk içsem, bayatlama, kafein saçmalaması gibi bi şey olur mu?

teşekkürler

not: tikleri duyuru ikinci sayfaya düşünce vereceğim.

 
ya kafein uçabilir bi süre sonra. benim tavsiyem sen yap kahveni günlük,soğuk istediğin zaman içine bol buz atıp karıştır. kahve tazeyken güzeldir


  • GibsonRules  (16.05.13 15:34:37) 
işte bol buz atınca buz erir bol sulu saçma bi şey olur gibi geldi. bir de sürahide bol kahve fikri hoşuma gitti. olmaz yani öyle mi?


  • dwight  (16.05.13 15:38:07) 
termosa koyup o gün içerisinde tüketirseniz sorun olmaz. ama sürahide 1-2 gün tutmayı denemek lazım. deniyorsunuz gibi de amaç ne? sonuçta her gün kahve makinasının yanına uğrama şansım varsa taze taze yapar ve termosuma koyar dışarıda da devam ederim. aroması koybolacak ötek türlü falan uğraşılmaz.
buzla termosa koyarsınız da 2 bilemedin 4 saatte içmek lazım (dış ortam sıcaklığı ve termosuna bağlı) sonra su olur o muhtemelen.

  • ozdek  (16.05.13 15:44:22) 
bişi olmaz nolcak sevdiysen tadını iç işte neden olmasın.

12 saatte soğuk suyla kahve demleme yöntemi bile var sonuçta: vimeo.com
  • rotten head  (16.05.13 15:44:27) 
Tadı kesin kaçar, çöker dibine kahvesi ama çalkalayarak nasıl bir lezzet yakalarsanız bilemeyeceğim. Ayrıca alakasız ama onu sakladığınız kap, cam falansa acayip leke olur, kokusu da lekesi de çıkmaz bir yerden sonra.


  • whoosie  (16.05.13 15:50:19) 
1 shot espresso koy ben öyle yapıyorum. sulu olmasını engelliyo aksine sert bile oluyo


  • GibsonRules  (16.05.13 15:50:28) 
@whoosie,
leke domestosla çıkıyor.

@ozdek,
termos kullanmayı sevmiyorum. amaç eve gelince dolaptan istediğim zaman buzlu soğuk kahve içmek. limonata gibi.

@GibsonRules,
mantıklı geldi. sağol,

@rotten head,
üşenmezsem deneyeceğim :)
  • dwight  (16.05.13 15:55:54) 
öyle soğuk kutu kola gibi kahveler satılıyordu, ve tadları da güzel oluyordu. Onlar kapalı kutuda falan gerçi ama aylarda raflarda duruyor, 1-2 günde bir şey olmaz bence, tadı güzelse koyver gitsin.


  • barix  (16.05.13 16:12:23 ~ 16:12:43) 
dışarda yapılan soğuk kahveler de zaten espresso'ya eklenen buz ve aromayla falan yapılıyor, o yüzden dolapta falan bekletmeyin, taze olmaz direkt buzla yapıp için.


  • loralynn  (16.05.13 17:19:30) 
Madem buz koyunca içine sulanır diyorsunuz o zaman buzdolabı boşetleri var temiz onların içine buz koyun ağzını sıkıca bağlayıp kahvenin içine bırakın biliyorum extra zahmet ama buda kahve özen ister.


  • netadam  (16.05.13 18:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.