[]

Islık çalmak

Arkadaş nasıl ıslık çalınıyor yahu? Biri bana bunu öğretsin lütfen! Millet bi ıslık çalıyor 1 km öteden duyuyorsun. 3 saattir uğraşıyorum beceremedim bi türlü, var mı bunun püf noktası?




 
  • deckard  (19.02.09 21:37:25) 
ben dudakları büzüştürme yoluyla yapıyorum. 333 deyin, sonra nefes verin.

tabii 1 km garantisi veremem. benimki en çok 2 metre garantili.
  • rectoa  (19.02.09 21:37:40) 
herkes yapamaz. agiz, dudak yapisina bagli ve yetenek de gerekiyor iste..


  • ermanen  (19.02.09 21:44:56) 
yetenek işi herkes ıslık çalabilecek diye bir şey yok!daha başka ilgi alanları bulsan...


  • nhl  (19.02.09 21:45:47) 
bende çalamıyorum pek önemsemiyorum hiç ihtiyacım olmadı.ama özenmiyoda değilim minibüsü ıslıkla durduran adamları görünce,bense minibüsün öylece önümden geçmesini izliyorum genelde.


  • buffy de vampir sayilir  (19.02.09 21:48:26) 
dilini katla, parmaklarını dilinin üstüne koy ve üfle diyeceğim fakat daha bu şekilde anlattıklarım arasından kimse çalmayı başaramadı:); ama böyle yapılıyor. ben ilk gösterildiğinde az bir ses çıkartabilmiştim birkaç denemeden sonra her türlü parmak kombinasyonuyla çalabilir hale geldim:). o yüzden belki denildiği gibi agız, dudak yapısıyla falan ilgili olabilir.


  • insantaklidiyapanmaymun  (19.02.09 22:18:17) 
insantaklidiyapanmaymun' un dediği gibi çalıyorum bende bayağı uzağa da gidiyor.
bende parmaklarımı koymadan çalmak istiyorum ama işte hayat her istediğimiz olmuyo maalesef.

  • xenophobe  (19.02.09 22:23:24) 
eğer diğer türlü parmakları kullanmadan çayırda gezerken çalınan ıslık türünü soruyorsan deneye deneye çalabilirsin yaw. rectoa'nın dediği gibi yap, 333 güzel bir fikir.


  • insantaklidiyapanmaymun  (19.02.09 22:32:06) 
3 saat mi?
arkadasim ben 28 yildir ugrasiyorum beceremedim, olmuyosa olmuyo o is. bosver, sen de avuclarinin arasindan osuruk sesi falan cikartmayi dene. o daha kolay bir enstruman.

  • islakkedisudankorkmaz  (19.02.09 22:46:48) 
Dudak yapısı yetenek falan hiçbirine katılmam. Sadece öğrenme işi bu ıslık...

Ayrıca bir not: Gerekli durumlarda kuvvetli ıslık çalmak çok önemli bir gerekliliktir ve mutlaka öğrenilmelidir. Hayat dahi kurtarabilir.

insantaklidiyapanmaymun'un söylediği parmaklarla "o" yapip dili geriye katlamali metod hem kolay öğrenilir hem de dehşet ses verir, yakınındakiler kulaklarını tıkama ihtiyacı bile hissedebilir.

Kullandığın elini, orta parmak ve başparmağını kullanarak o şekline getir. yani sanki karşındakine "tekerleksin olm sen, top diyorlar senin için..." diyormuşsun hareketi. ama orta parmakla yapılacak.

elin bu şekilde o iken ağzına götür, sok ve dilini geri kıvır. dişlerin parmaklarına degmesin. Şu haliyle dudakların pek tabi birleşmez, ama sen birleşecekmiş gibi dudaklarının ortasını ağzında elinin yaptığı o'nun merkezinde değdirecekmiş gibi ittir. bunu da yapamayacaksın, ama dudakların gerilecek. bu esnada içeride "o" yapan iki parmağın hep birbirine degecek ve geriye kıvrık dilini makul $iddette alt damagina bastiracak, bu konum hic bozulmamali.

hah işte doğru pozisyonu aldın. üfle, ama üfle dediysem yüksek güçle. önce ses çıkmayacak ama ağzında o şeklinde duran parmakların ve dudaklarının doğru hali ile ses çıkarmayı başaracaksın. sesi çıkartmayı başarınca da tüm gücünle üfleyince hayvan gibi ses çıkacak. normalde 1-2 seanslık 30-40'ar dakika çalışma ile öğrenmen lazım en fazla.

en önemli hint: en başlarda elin ağzında üfleyip üfleyip ses çıkaramazken, ağzındaki elinin bileğini,(saedce bileği) aşağı yani çenene veya çenenin altına doğru oynat. esas ses çıkma ayarı bilek hareketinin ağzındaki parmaklarına verdiği açısı ile belirleniyor, ağız içindeki olaylardan ziyade... dudaklarinin gerginligi ile dogru parmak acisi ile olacak.
  • delikan76  (19.02.09 22:53:31 ~ 23:01:12) 
başka bir yerinden başka şeyler çıkart. bak valla dalga geçmiyorum, ben de ıslık çalamıyorum, ama atıyorum denizde elimle bir şey yapıp belki 10 metreye su atabiliyorum. :) yani ağzının yapısı uygun değildir demek istiyorum.

çok saçma cevap oldu ahah. ama valla.
  • thefirstfbli  (20.02.09 00:02:07) 
düdük al.


  • skplgl  (20.02.09 10:03:26) 
ben cok guzel islik caliyorum ve bununla gurur duyuyorum, evet evet gercekten gurur duyuyorum. ne yalan sooliim kiz basima boyle sahane islik calince boyle sasiriyo ya insanlar.. hele bi de calamayan erkekler varsa soyle bi icten ice imreniyolar ya cok sahane bi durum oluyo :)

simdi torquecugum ben ilk isligimi bursa-fb macinda yillar once calmistim. 90 dk boyunca ugrastim ve sonunda basardim. ama dikkatli ol cok hizli ufledigin icin basin donuyo dinlenerek ugras. benim yontem su: bas parmaginla isaret parmagini birlestir. dilini yukariya dogru kivir ve parmaklarini dilinin ustune koy. dudaklarini kapat ama oyle kapatki sadece dilinin altindan alt dudagina dogru hava ciksin. bas parmaginla isaret parmaginin alt dudaginla yaptigi aci onemli. parmaklarin cenene ne kadar yakin olursa o kadar kolay olur. ufledigin zaman havayi avcunun ortasinda hissetmelisin. diger uc parmagin acik pozisyonda yanagina dogru uzansin, kapama yani onlari. anlatabildim mi bilmiyorum, insallah basarirsin, vazgecme.
  • legalalien  (24.02.09 05:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.