[]

Webin arka tarafı

Merhaba
soru garip gözüküyor ama tam ifadeyi bulamadım.Webte back-end olarak tabir edilen kısmı öğrenmek istiyorum.öğrenmek derken temel kavramları öğrenmek.mesela MVC ne demek biliyorum ama etkileşimi anlatılınca anlamıyorum veya server ile ilgili kavramları da bilmiyorum.çok mu dert ediyorum?piyasaya gir zaten öğrenirsin mi diyorsunuz?yoksa nasıl öğrenebilirim?



 
yazılım veya sistem mühendisliği kurslarına gidebilirsin.


  • cha  (16.05.13 11:19:11) 
kursa-okula gerek yok pek. zorunluluk değil yani. internet üzerinden öğrenebileceğin kaynaklar var gayet, araştır öğren, piyasaya da girince pekiştirmiş ve geliştirmiş olursun. sıfır girme yani piyasaya. kursa ya da okula gitmendense piyasaya girmeni tavsiye ederim ama.


  • hjarteblod  (16.05.13 11:26:04) 
  • kush  (16.05.13 11:44:21) 
youtube, coursera, khanacademy, udacity.

kurslara para sacmaya hic gerek yok.
  • bedbed  (16.05.13 11:47:05) 
Öncelikle yazılımda görsel işleri bir kenara bırakman lazım.Object Orianted, Design Patterns başta olmak üzere servis tabanlı yazılımlar nasıl yapılıyor diye bakman gerek.

Burak Selim Şenyurt amcayı takip et istersen.Amacam en ünlü back-end yazılımcılardan biridir.
  • josefen  (16.05.13 11:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.