[]

Serbest çalışma vergilendirme sorusu

Serbest çalışan bir fotoğrafçıyım. Firmalarla anlaşma,sözleşme yapabilmek için şahıs firması kurmak lazımmış. Vergilerden korkuyorum. Devlete az öderken yasal iş yapabilmenin bir yolu var mıdır?




 
Bir SMMM ofisine uğrayın, yardımcı olurlar.

Ön bilgi olarak; defter tutma limitinin altında iseniz defter tutmak için bir SMMM'ye para vermezsiniz en azından. (ayda 200TL civarı)
serbest meslek erbabı sayılıyorsunuz, serbest meslek makbuzu kesmelisiniz. Brüt ücret üzerinden KDV ve gelir vergisi stopajı hesaplanır. Stopajı size ödeme yapan şirket vergi dairesine öder, KDV'yi siz ödersiniz. Yılda bir kere gelir vergisi beyannamesi vereceksiniz. Bu beyannamede sizin için şirketlerin ödediği tüm stopajları ve işinizle ilgili belgeli tüm harcamalarınızı düşebilirsiniz.
  • [silinmiş]  (16.05.13 10:17:25) 
vergile senin gözüne batar hacı,
başka bir şekilde anlaşma ve sözleşme yapma şansın varmı onu araştır derim.
kuyumcudan, ticari minibüsten, ticari taksiden daha fazla vergi ödersin haberin olsun.
  • seyduna6687  (16.05.13 11:22:30) 
gelir vergisi kanunu madde 9:

2. Bir iş yeri açmaksızın gezici olarak ve doğrudan doğruya müstehlike iş yapan hallaç, kalaycı, lehimci, musluk tamircisi, çilingir, ayakkabı tamircisi, kundura boyacısı, berber, nalbant, fotoğrafçı, odun ve kömür kırıcısı, çamaşır yıkayıcısı ve hamallar gibi küçük sanat erbabı;

buraya göre gelir vergisinden ve kdv'den muafsınız.

tabi belediyeden esnaf muaflığı belgesi almanız gerekir. bir de serbest meslek makbuzu bastırırsınız.


douchebag'in dediği gibi SMMM ile görüşün.
  • son suser  (16.05.13 11:36:47 ~ 11:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.