[]

traş?

kızımızda mevsimsel tüy dökülme sezonunu açtık. veterinerine sorduk normal dedi, başka bir sağlık problemi yok yani. ekte gördüğünüz fotoğraf, bir taramada çıkan tüy miktarı. artık baş edemez hale geldik, herrr yer,çarşaflarımız havlularımız hatta iç çamaşırlarımıza kadar tüy. eskiden de oluyordu tabi ama artık yürürken halıda topak topak tüyler bırakmaya başladı.

traş ettirmeye anestezi yüzünden içim elvermese de son çare olarak düşünmeye başladık. ne yapsak ne etsek? var mıdır çözüm önerisi olan? veya traş ettireyim mi naapayım bir akıl verin.

edit:tüylerinde topaklanma sorunu yok. uzun tüylü bir ankara kedisi.

 
zamanında balık yağı verin demişti bir veteriner, benim kediler kısa tüylü olduğundan pek sorun olmuyor, abim de uzun tüylü kedisini günde 1-2 defa furminatorla tarıyor, baya fark etmiş dediğine göre.yerlerde tüy yumakları uçuşmuyormuş artık.


  • alice practice  (16.05.13 02:37:00) 
resimde tam çıkmamış ama yanımda sapı görülen şey bir çeşit furminator :( o sebeple başka bir çözüm aramaktayım.


  • physcos physcos  (16.05.13 03:01:13 ~ 03:11:53) 
benim de ankara kedim vardı, çok uzun tüylülerden değildi gerçi ama baya döküyodu. annem de huylanıyodu tüylerinden. biz de çok araştırdık; taradık olmadı, ıslak ellerimizle okşadık elimize toplansın tüyleri diye, olmadı. kedi yıkanmaz ama yıkamayı bile denedik bi kere, sırtımı deşti korkudan zavallıcık. olmadı yani hiçbi çözümü yok. taramak iyi çözüm derlerdi ama o da bi işe yaramıyo.

anestezi olmadan da traş ediliyo gibi bi şeyler görmüştüm sanki geçenlerde. eğer öyle bi yöntem varsa traş ettirmekten başka çare yok gibi gözüküyo maalesef. bence iyice bi araştırın anestezi olayını.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (16.05.13 03:21:09) 
yok mecburen bir kere patilerini yıkadım, onda da hala tırnak izleri duruyor :) yıkamak söz konusu bile değil yani.

anestezisiz traş söz konusu değilmiş zira hayvan bu sefer daha çok strese giriyormuş, anestezili yapmak hayvan için daha iyi dedi veterinerimiz.

peki acaba traş bu sorunu tamamen çözer mi? belli bir ölçüde kısaltıcaz sonuçta,kısalar yine dökülmeyecek mi?
  • physcos physcos  (16.05.13 03:31:52 ~ 03:33:05) 
dökülücek ama yoğunluğu azalacak haliyle. daha kısa tüyler üzerinize daha az yapışacak. mevsimlik bi durummuş sonuçta.


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (16.05.13 03:52:40) 
bu anestezi yapan kuaför ya da veterinerler nerede, ben hiç rastlamadım çok şükür. işinin ehli bir kedi köpek kuaförü niye anestezi yapsın ki, hiç anlamadım bir şey bu. benim kızım inanılmaz huysuzlanır, gördüğüm tüm kediler gayet normal sakin takılıyorlar, benimkisi çok huysuzlanıyor, yine de anestezi falan yok, tecrübeli iyi bir kuaföre götürüyorum, gayet kolay oluyor.


  • tiny penny  (16.05.13 17:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.