[]

kedisi olanlar aylık masrafınız ne kadar?

mamasıydı kumuydu veterineriydi şusuydu busuydu derken ayda ne kadar masraf yapıyorsunuz?




 
kedinin aylık masrafı

kum ve mama.
3 ayda bir de aşı.
o da 20 tl iç parazit.
dış parazit ise bir kedide pek olmaz. evde duran kedide yani.
aya bölersek 7 tl düşüyor.
temizmama.com'dan mama al.
ayda 15 liraya geliyor işte.
tabi bazen yaş mama da almak lazım.
20 lira falan diyelim.
en fazla 25-30 lira
  • Sherlock Holmes  (16.05.13 02:02:14 ~ 09:18:01) 
yetişkin bir kedi aayda 1,5 kilo mama ve 1 adet 10 kiloluk kum tüketir.
kedin sağlıklı olsun, uzun yıllar yaşasın istiyorsan premium mama alman gerekir, bu durumda aylık mama masrafı 45-50 lira, kum masrafı 20 liradır.
ilk aldığında kuduz, karma aşıları 2 şer kez yapılır.sonra yılda 1 yaptırman gerekir. aşının tanesi hangi şehirde yaşadığına bağlı olmakla birlikte 50-70 liradır.
2-3 ayda bir de iç dış parazit ilaçları yaptırman lazım.benim gittiğim veteriner ikisini 70e yapıyor. istanbulda genelde bu civarda fiyatlar.
yani mama ve kum 70 lira, 3 ayda bir parazit aşısı yaptığını varsayarsak aylık 20 lira da ona denk geliyor, toplam aylık 90 lira.
kediyi ilk aldığında taşıma kutusu(50-100 lira) ve tırmalama şeyi(20-30 lira) alman gerekicek.bir de kısırlaştırma 200 lira falan 1 yaşından sonra öyle bir masraf yapman gerekir.
kedi sokak kedisi yavrusuysa mantar vs. olma ihtimali de var.
yani nasıl baktığına bağlı, aşılarını boşverip, ucuz mamayla besleyip, kalitesiz kum kullanırsan, yok yani yine de 30 liradan fazla tutar bence. en ucuz goody mamanın bile 1,5 kiloluğu 23 liraydı en son migrosta.
  • alice practice  (16.05.13 02:20:20) 
sahiplendirilmeyi bekleyen kısırlaştırılmış-parazit aşıları yapılmış vs. kediler var. onlardan edinirsen hem masrafın düşer, hem daha iyi olur. mama-kum-aşı masraflarını da en kralı 50-100, idare edecek olan 30-50 arası kapatırsın diye tahmin ediyorum.


  • icim urperiyor  (16.05.13 02:32:00) 
temizmama.com diye bir site var.
adamlar on numara mama yapıyor.
alışmışsınız yabancılara para vermeye.
gidin adamlardan alın işte.
on numara da iş yapıyorlar.
  • Sherlock Holmes  (16.05.13 09:17:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.