[]

Ay'ın önünde duran gezegen hangisi?

şöyle kafamı pencereden çıkartınca hilal'i gördüm. bildiğim kadarıyla bu şeklin oluşabilmesi için ay'ın önünde bir gezegen olması gerekiyor.

hangi gezegen bu?


 
Dunya.


  • crown  (16.05.13 00:19:25) 
:))
ayın güneşten yansıyan ışınlar olabilir mi??
önünde birşey yok yani.
yoksa ben de mi yanlış biliyorum amk
  • high hopes of the sozluk  (16.05.13 00:25:29) 
o halde bu ay tutulması olmuyor mu?


  • Yigitabi  (16.05.13 00:25:41) 
  • sivil admin  (16.05.13 00:26:38) 
  • sinematematikci  (16.05.13 00:28:14) 
Yansiyan isin nedir ki?

Ayin onunde Dunya var, Dunya olmasaydi direkt Gunes'ten aydinlanacakti. Arada Dunya oldugu icin Dunya'nin golgesi Ay'in uzerine dusuyor iste. Golgenin acisina gore de yarim ay oluyor, hilal oluyor vs.

Ay-Dunya-Gunes tam 180 derece ayni cizgide oldugunda da Ay tutulmasi oluyor. Ay Dunya ile Gunes arasina girince de Gunes tutulmasi oluyor.

Ilkokul seviyesi derslere geri dondum :)
  • crown  (16.05.13 00:30:35) 
ahahaha soruya bak amk gül gül öldüm. kardeş ayla dünya arasına bi gezegen girdiği için ay kapansa, öbür gezegeni de görmemiz gerekmez mi:D


  • bobinhoo  (16.05.13 00:37:46) 
güzel konu aslında ama arada kaynayan güzel bi soru var Yigitabi'den. madem dünyanın gölgesi yeni ay oluşmasının sebebi, neden 28 günde bir ay tutulması yaşanıyor demiyoruz. ya da neden ay tutulması esnasında ay neden yeni ay gibi kaybolmuyor da kırmızı bir hal alıyor?

şahsen aklıma takıldı yani. araştırıyorum bir yandan ama anlayana kadar sabah olur heralde :)
  • raikkonen  (16.05.13 00:44:03) 
Ay sabit bir şekilde durmuyor ki her seferinde tutulma olsun. Şu videoyu izleyin anlarsınız: youtu.be

@freekara Dünya'yla Ay'ın arasına gezegen girer mi yahu şaka mı yapıyorsun.
  • zetsuboushita  (16.05.13 00:55:02) 
www.moonconnection.com

dunyanin golgesi falan dusuyor demisler, bilmiyorsaniz sallamyin bari :) ay tutulmasi baska bir sey. ara sira olan bir sey.

kimsenin kimseye golgesi falan dustugu yok. ayin karanlikta kalan kisimlarina direkt gunes isigi gelmedigi icin karanlik. aslinda zaten ayin sadece bir yuzu gunes isigi aliyor, ama dunya ile ay surekli konum degistirdikleri icin, dunyadan bakinca bazen isik dusen yerin tamamini goruyoruz (dolunay), bazen de isik dusmeyen yerin tamamini goruyoruz (yeni ay). arasinda kalan zamanlarda da isik dusen kismin bir bolumunu goruyoruz, bu da hilal zamanlari iste.
  • she was my baby  (16.05.13 02:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.