[]

University of Sussex vs Queen Mary University of London

Merhaba,
İstanbul Üniversitesi İşletme mezunuyum ve pazarlama yüksek lisansı(Msc in Marketing) için iki okuldan da kabul geldi. Karar aşamasında fikrinizi almak istedim. Kendi düşüncelerimi de sırayla paylaşmak istiyorum:

1) Üniversiteler ve kaliteleri hakkında hiçbir bilgisi olmayan adam Sussex Üniversitesi deyince etkileniyor ama aynı şekilde "Londra'da yüksek lisans yaptım" deyince de etkileniyor. Bu noktada belirtmem gereken bir şey var ki o da Queen Mary'nin başlıktan da gördüğünüz üzere University of London'a bağlı olması. O da okula ayrı bir prestij kazandırıyor.

2) QMUL içinde Oxford ve Cambridge'in de olduğu araştırma grubu Russel Group'un bir üyesi. Sussex ise diğer bir araştırma grubu olan 1994 Group'un kurucusu. Şimdi Sussex her ne kadar 1994'ün kurucusu da olsa, QMUL'da Cambridge ve Oxford ile aynı grupta olmanın getirdiği bir prestij var. Ayrıca bir üniversite kötü olsa o gruba almazlar zaten.

3) QMUL'ın cazip tarafı tabi ki de Londra'da, merkeze 15 dakika metro uzaklığında olması. Londra'nın hareketliliği ve çeşitliliği tartışılmaz. Sussex kampüsü ise Brighton'da olmasına rağmen kırsal bir alanda. Yer olarak buradaki Koç Üniversitesi gibi düşünün. Brighton'a gitmek için bile 20-25 dakika efor sarfetmek gerekecek ki Londra'ya gidiş için önce Brighton'a, oradan da trenle gidiş dönüş yaklaşık 50-60 TL'ye Londra'ya gidiliyor. Ayrıca Brighton'ın da gece hayatı hareketli olmasına rağmen bir noktadan sonra insanı tekrara sokuyor.

4) İşin bir de sıralama boyutu var. Yapılan son sıralamalar şu şekilde:
Guardian'ın sıralaması:
Genel sıralamada - Sussex: 27 QMUL: 36
İşletme sıralamasında - Sussex: 79 QMUL: 53

The Independent'ın sıralaması:
Genel sıralamada - Sussex: 21 QMUL: 42
İşletme sıralamasında - Sussex: 31 QMUL: 40

The Times'ın sıralaması:
Genel sıralamada - Sussex: 18 QMUL: 38
İşletme sıralamasında - Sussex: 25 QMUL: 50

Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

 
Geçen sene bir arkadaşımla çok kovalamıştık. Ona da aynı okullardan kabul gelmişti. Sussex'in fiyatı yüksek diye vazgeçmişti. Direkt Sussex'i seçmelisin bence.


  • asy sakini  (15.05.13 23:28:11) 
Fiyat açısından düşünürsek QMUL'ın fiyatı Sussex'ten daha yüksek ama. Neden Sussex'i desteklediğini biraz açabilirsen harika olur.


  • sweet child o mine  (15.05.13 23:30:43) 
pazarlamanın yüksek lisansının olması ne garip


  • maral  (15.05.13 23:36:06) 
insan kaynakları yüksek lisansı bile var, pazarlama ne ki?


  • ismail yk  (15.05.13 23:39:40) 
insan kaynaklarının da yüksek lisansının olması bir garipmiş.
ben olsam ikisini de secmez, o paralarla 2 sene gezip tozardım.

  • maral  (15.05.13 23:59:48 ~ 16.05.13 00:00:45) 
Valla hocam, ben bütün senemi o rankinglere bakarak geçirdim ve en sonunda okulun kalitesinden çok uluslararası ününün daha önemli olduğu kanısına vardım. Mesela rankinglerde birkaç basamak üstte olmasına rağmen çok daha tanınan bir okul ise bizim gibi Uluslararası öğrencileri için daha iyi olabilir.

Mesela ben Essex yerine KCL'ye gitmeye karar verdim, çok daha pahalı olmasına ve KCL son senelerde rankinglerde düşmesine rağmen.

AMA şu var, QMUL o kadar da prestiji olan bir okul değil gibime geliyor. Sadece Londra'da entellektüel ve ekonomik olanaklar daha fazla, ve daha pahalı. University of London'un bir federal yapı olduğunu herkes biliyor zaten, hangi kolejden diye sorarlar direk.

@maral: nelerin yüksek lisansı olduğunu bilseydin çok şaşırırdın. Hemen hemen her uzmanlık konusunun bir yüksek lisansı vardır, her anabilim dalının onlarca ama onlarca yüksek lisansı var.
  • tyraen  (16.05.13 01:00:45 ~ 01:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.