[]

Troll'lerin Uçurulmama Sebebi

Muhtemelen çok basit bir nedeni vardır.Yinede sormak istedim,göz göre göre bilgi yuvasını katleden kişiler neden uçurulmuyor da ufak ispiyonlarla uçurulanlar oluyor.Veya neden Troll'lerde ispiyonlanmıyor?




 
sözlük moderasyonunda keyfilik faktörü var dediysek de o kadar değil. belki vardır ama ben hiç öyle sebepsiz yere uçan görmedim. kurallara uyulduğu sürece troll de olursun gandalf the white da olursun.


  • deckard  (19.02.09 19:29:24) 
sanırsam yanlış anlaşıldı soru , tabi ki herkes uçurulur ancak troll'lerin açtığı başlıklardaki kasıt belli.Dikkat çekmek için yapılıyor bunlar.Bunlara göz yumulmuyor mu yoksa bana mı öyle geliyor.(bana öyle geliyor)


  • türk kelekom  (19.02.09 19:31:44) 
Dikkat çekmek yasak değil ki? Yani yazılı belli kurallar var onlar dahilinde dikkat çekebilirsiniz...


  • crown  (19.02.09 19:34:19) 
kurallar dahilinde dikkat çekmek için de başlık açılabilir. "troll düşmanlığı" gibi yani bir kavram daha peydah oldu. troller sözlük'ü katlediyor diyenlerle, onlar sosyolog diyenler arasında. cevap veriyorum onlar da hepimiz gibi sözlük yazarı, sadece stilleri farklı.


  • surtunme kuvveti  (19.02.09 19:40:56) 
ismini vermek istemedeğim 7. nesil bi trollün 25 götümüze girebilir diye silinmiş entrysi 28 adette farklı nedenlerle silinmiş entrysi var. bu adam uçmuyor ama 1 ya da 2 adet entrysi silinen 7. nesiller uçurulabiliyor. bu keyfilik faktörünün allahıdır. moderatorler sözlüğü canlandıracak birilerinin takip etmesini sağlayacak yazarlara ne kadar yazarlıktan nasibini almamış olurlarsa olsunlar tahammül ediyorlar, koruyorlar. bu kesinlikle sinir bozucu.


  • fundamental  (19.02.09 20:34:11) 
suç trollerde değilki, haydi onlar belirli bir amaç çerçevesinde eylemlerini gerçekleştiriyorlar. problem amaçlarına giden yolların taşlarını döşeyen gerizekalılarda... troll denilen nesne başlığını açıyor birinci tip gerzek gidiyor başlığın altına ve "sen bir trollsun ve ben de bunu tespit ettim tespit ettiğimi de şimdi vereceğim bkz'la ispatlıyorum" hissiyatıyla bkz veriyor. ikinci tip gerzek ise "senin troll olduğunu biliyorum ve şimdi sana öyle bir cevap vereceğim ki yaptığının ne kadar lüzumsuz olduğunu anlayacak, titreyecek ve kendine döneceksin" minvalinde entry kasıyor. böyle böyle parke taşları döşeniyor. bu döşemeler yapılmasa trollere ekmek çıkmaz.


  • tannhauser  (19.02.09 20:37:23) 
sözlük'e emeği çok geçen yazarların uçması daha zordur. şimdi soru bir troll bundan yararlanır mı? cevap gayet net şekilde evet. trollükle suçlanıp ssg'nin övgüsünü kazanan yazarlar da var mesela.. burada başka bir klasik tartışma başlıyor, "kime göre, neye göre?" şu an için ssg'ye göre moderatörlere göre . yani bir yazarın uçup uçmamasının, ya da konsept dahilinde sözlük'ün ebesini sikebilmesinin sınırlarını onlar çiziyor. onlar bir yazarı değerli görürse 7. nesil de olsa silinen entrylerine rağmen yazarlığa devam edebiliyor. mükemmel bir sistem olmadığı açık ama şu an için benim aklıma daha iyisi gelmiyor.

@mrtksn
yanılmıyorsam galadnikov açıklamıştı, kendi hesabını kapatan yazarlara kendilerine ulaşmaları durumunda yardımcı oluyorlarmış yani geri dönmek isteyip de geri dönemeyenlerin başka problemleri olabilir.
  • surtunme kuvveti  (19.02.09 21:24:06 ~ 21:26:27) 
1) troll dediğiniz yazarların sadece garbage entry girdiğine emin misiniz? ben bizzat samimi olduğum bazı troll'leri badi listeme ekledim mesela. fizik, genetik, bilişim, tarih vb. birçok konu başlığında şahane bilgiler veriyorlar. ama "troll" entry'leri kadar dikkat çekmiyor.

2) 1-2 tane yamuk entry'de uçan yazarların toplam entry sayısı kaç? hiç mi oransız bu troll'lerin gg entry'lerinin sayısının toplam entry'lerinin sayısına oranı?

3) sözlük'te ASAM çalışanı, JİTEM elemanı birkaç yazar var. onlar daha korkunç şeyler yazıyor. dahası bazıları mesaj yoluyla insanları tehdit dahi ediyor. troll'lerin yazdıkları hiç değilse eğlenceli. hatta mesaj yoluyla troll tehdidi muhabbeti hiç duyulmadı. bunu da göz önünde bulundurun bence.
  • loststone  (19.02.09 21:25:55) 
Sorudan sözlükteki moderatörlerin editör sanıldığı sonucuna varıyoruz. Formata uyduğu ve göte girmediği sürece sürece isterse adam Türk Dili ve Küfür Bilgisi sözlüğü yazar, kimse de bir şey diyemez. Ha ben de rahatsız oluyorum, çoğu zaman midem bulanıyor ama sözlükte eskiden de olan şeylerin şimdi yüzdesinin artması onların ortadan kaldırılması gerektiği anlamına gelmez. Çok dokunuyorsa altına sağlam bi ayar girersin, arlanmıyorsa da zaten karakteristiğe dönmüş başlıkları görmezden gelirsin. Troll denilen cemiyetten o kadar da yaratıcı başlık çıktığı görülmemiştir. Taş-kağıt-makas sistemi üzerinden pirim ne kadar çeşitlenebilir ki?...


  • metal revolution  (19.02.09 21:52:29) 
güvenlik önlemi


  • can see  (19.02.09 23:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.