[]

Yoklama kaçağı seyahat problemi

Selamlar. durum biraz mühim ve kafamı fena halde kurcalıyor. daha önce sıkça dile getirilmiş sorularsa benimkiler, kusuruma bakmayın. bilgisi olanlardan çok rica ediyorum fikir versinler.


durumumun özeti:
öncelikle yoklama kaçağı olduğuma dair elimde somut bir şey yok. herhangi bir kağıt gelmedi oturduğum yere. ama yaşım 29 (yakında 30). hiç yoklamaya gitmedim çünkü süreç içinde öğrenciydim hep(okullar halletti herhalde). liseden sonra gittiğim üni'yi birakıp başka bir üni'ye geçtim, onu da bitiremedim ama önceki seneye kadar harcımı yatırıyordum. son iki senedir harcı da yatırmıyorum ama ona rağmen okulun sitesinde sorguladığımda hala öğrenci gözüküyordum. (6 ay falan oldu, artık siteden sorgulama yapılmıyor)


sorularım:

1
ben birkaç hafta sonra kıbrıs'a gideceğim (iş için bir haftalığına falan) hava alanında vs bir sorun yaşar mıyım, kolumdan tutup götürüler mi?

2
herkesin sorduğu soru: gbt'de çıkıyor mu benim askerlik durumu? bunun için hakkımda dava mı açılması gerekiyor? peki turkiyegov.tr'den bu dava açılsa görebilir miyim(şu an temiz o kısım)

3
emniyete gidip ehliyeti değiştirmem gerekiyor(paramparça oldu) orada da tutup kolumdan alırlar mı?

sonuç:
askerden kaçmaya çalışmak olarak değerlendirmezsiniz umarım. ailemin maddi durumlarından ötürü, şu an asker gitmemem gerek. gidersem işimi kaybederim, bakmam gereken bir kardeşim ve annem var. bu stresle yaşamak zor gerçekten. şimdiden yardımlarınıza teşekkür ederim.

 
gbt'de bende çıkmadı.tabi sonra gittim şubeye.


  • dengesiz bir insan  (15.05.13 15:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.