[]

Canon EF 75-300mm 1 4-5.6 III nasıl bir lens?

Bu lens ile neler çekebilirim? kaç x zoom'u var falan. biraz bilgi verebilecek birileri var mıdır?




 
bir dslr lensinden "kaç x zoomu var" diye bahsettiğinize göre pek bu konularla alakanız yok gibi.

çok iyi bir lens değil, ama amacınız "x zoom" ise bayaa bi zoomu var. o açıdan işinizi süper görür.

aşağıda 55-250 lensini satan bir arkadaş var. o daha iyi bir lenstir ama zoomu sizin sorduğunuzdan biraz daha azdır.
  • kibritsuyu  (15.05.13 14:08:17 ~ 14:11:03) 
kaç x derken böyle bir tepki alacağımı biliyordum. bilerek silmedim, çok anlamadığım anlaşılsın diye. aslında tek derdim zoom olmamakla beraber, zoom da mühim.

aslında hem makro, hem tele özelliği olan, fiyatı uygun ve canon uyumlu bir lens. 2-3bin tl verecek bir bütçem yok şimdilik. ikinci el vs. olabilir. önerdiğiniz lense bakacağım şimdi.
  • and justice erol  (15.05.13 14:51:52) 
yani lensten beklentin nedir? çok keskin bir lens olacağını sanmıyorum, ama işte tele zoom lens, çekmek istediğin şeye yakınlaştırır seni, yürümene falan gerek kalmaz.

yavaş bir lenstir, o nedenle kapalı avalarda iso ya abanmak gerekebilir.

canon'u bilmiyorum ama nikon için çok ucuz alternatifler var, eğer canon için de varsa onlara yönelebilirsiniz. tatlı olur.
  • cedric tweedledee  (15.05.13 15:21:30) 
peki şu nasıll bir lens? Canon EF 70-200mm f/4 L USM?

Özellikle ürün(stüdyo ortamında) çekimleri, bina, sokak ve manzara gibi şeyler için kullanmak istiyorum.

elimde 50mm ve 18-55mm var.
  • and justice erol  (15.05.13 15:42:17) 
hehehehe o lens l sersisi bir lens. bunlarla kıyaslamak ayıp olur çokçana. sabit f4 diyaframı var, çok çok daha keskin, ağır güzel bir lens.

sütüdyo çok büyükd eğilse 70-200 biraz abartı geldi, ki geri kalan lenslere baktığımda dx gövde kullanıyorsunuz anladım, kaçmaz benden.

valla lens size hitap ettikten sonra her lensle manzara da çekersiniz, bina da çekersiniz, portre de çekersiniz. he setinizde böyle bir lens yok gördüğüm kadarıyla, 70-200 ile bu açığı kaparsınız evet.

ben ürün çekeceğim zaman 35mm ya da 50mm gibi prime lensler kullanıyorum.

ben o parayı o lense vereceğime gider 2 tane falan prime alırdım. bir 85mm f1.8 bir de 35mm ya da daha kısa focal lengthli bişey alırdım.

he 70-200 canavardır, da ben onun yerine daha başka şeylere yönelirdimd ediğim gibi bu tamamen tarz meselesi.
  • cedric tweedledee  (15.05.13 22:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.