[]

İki Resimden Bir Resim Yapmak

Merhabalar,

Şimdi şöyle bişi sormak istiyorum. Hani screenshot alıyorsunuz, ancak alacağınız görüntünün hepsi bir seferde ekrana sığmıyor. insanlar iki tane ayrı screenshot alıp sonra bunları sağlı sollu yanyana yerleştirip bir adet resim yapıyorlar. bu nasıl yapılıyor?

paint veya photoshop tarif edebilir misiniz?

Sevgiler, saygılar. Bol güneşli günler.

 
Bahsettiğin şey genelde filmlerde oluyor değil mi? Onun bir programı vardı ama hatırlamıyorum şimdi. Google'dan screenshot alma diye arat bakalım.


  • ataturkiye  (19.02.09 12:59:09) 
photoshopta uygun boyutlarda bir sayfa aç. aldığın 2 screenshot.ı da açıp, ilk açtığın bu sayfaya sürükle. "v" ye basıp resimlerin kesişim kümeleri üstüste gelecek şekilde yerleştirip save as yap.


  • exyc  (19.02.09 13:10:46) 
Öncelikle PrtScn tuşuyla (veya sadece aktif pencerenin görüntüsünü almaya yarayan Alt + PrtScn tuş kombinasyonuyla) istediğimiz görüntüyü alıyoruz. Photoshop'ta File > New seçeneğini seçtikten OK düğmesine basıyoruz. Ardından bu görüntüyü Ctrl + V tuş kombinasyonuyla yapıştırıyoruz açılan boş sayfaya. Image > Canvas Size seçeneğini seçip çalıştığımız alanı opsiyonel olarak ikinci görüntüyü yapıştıracağımız yere doğru büyütüyoruz bir şekilde. Lakin 2000x2000 piksele büyütsek bile olur şu aşamada. V tuşuna basarak (Basmasak da olur sanki. O seçilidir zaten.) Move Tool'u seçerek yapıştırdığımız katmanı (ki Layer 1 adını taşır bu olsa olsa) istediğimiz yere doğru taşıyoruz. Ardından ikinci ekran görüntüsünü alıyoruz, onu da buraya yapıştırıyor ve istediğimiz yere taşıyoruz. C tuşuna basarak Crop Tool zamazingosunu seçiyoruz. Aldığımız görüntüleri kapsayan bir dikdörtgen seçimi yapıyor ve enter tuşuna basıyoruz. Bende bu aşamada Photoshop sapıtıp 1x1 piksele küçültüyor kırptığım yeri ama kaydedilmeye hazır hale gelmesi gerekiyor normalde bu aşamada. Bu tür bir kırpma sorunuyla karşılaşmamız durumunda da M tuşuna basarak Rectangular Marquee Tool adlı kardeşimizi seçiyoruz, Shift + Ctrl + C tuş kombinasyonuna bastıktan sonra File > New > Ok işlemini tekrarlıyoruz, açılan yeni pencerede Ctrl + V tuşlarına basıyoruz, sonra istediğimiz formatta kaydediyoruz. Üç aşağı beş yukarı böyle bir şey.


  • pryme sinista jinx  (19.02.09 13:16:02 ~ 13:17:16) 
diğerlerine göre basit kaçabilir bu seçenek ama msn in son versiyon plus ında bi eklenti var bununla ilgili. tam sayfa screenshot alabilmenin yanında, ekranda istediğiniz boyutta bi kareyi de s.h olarak alabiliyosunuz.


  • pelinimsi  (19.02.09 13:20:13) 
ne paint ne de photoshop tavsiye ederim bu isler icin, gereksiz.

tabi gerekli olan bir sey var o da firefox kullaniyor olmaniz.

ve sonra benden tum tilkiseverlere gelsin:

screengrab

addons.mozilla.org

bu eklenti ile ekranin tamamini veya sizin belirlediginiz belli bir yerini cok kolay kopyalabilir kaydedebilirsiniz, ne harika degil mi ? adamlar yapmis, teknoloji caniiim. :)

ordek:
img145.imageshack.us
  • lejant  (19.02.09 13:31:12 ~ 13:32:59) 
Filmler için bu işi otomatik yapan programı buldum.

(bkz: Image Grabber II)
  • ataturkiye  (19.02.09 13:34:45) 
iki tane resim var elinde . sonra birini paintle acıyorsun. sonra paint te ust tarafta
"edit-->paste from" bölümünden diğer resimi buluyorsun ve okluyorsun. diğer resmin yanına o da geldi. taşıyarak konumlarını ayarlıyorsun sonra "save as". budur.

  • karapage  (19.02.09 14:33:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.