[]

Trafik kazasından sonra tahlil sonuçlarını...

... aldım, acil serviste beklerken orada olan bir doktor (intern olmalı)a gösterdim. İdrarında yanma var mı dedi yok dedim, ailende böbrek hastası var mı, dedi. Var, babam böbrek taşı düşürmüştü dedim. Sende de böbrek taşı var, deyince ben şoke olmuş bir şekilde "Nee böbrek taşı mı!!!" dedim. Bir an durdu ve sen ne şikayetle gelmiştin ki dedi. Ben de ona kaza yaptım, araba çarptı, dedim. Birdenbire "Haa yok yok unut sen dediğimi, böbrek taşı yok sende" dedi. Ben de "Nasıl ya? Var mı yok mu?" diye şaşkınlıkla yeniden sordum. Yok yok, rahat ol dedi, kaza yaptığını bilmiyordum, demek ki kaza sonucu böyle kan ve idrar değerleri." dedi. Rahatlasam da içimde bir şüphe kaldı; ancak o an için kazanın sıcaklığıyla unuttum gitti meseleyi. Aradan 2 hafta geçti. Kazayla ilgili ağrı sızı sıyrık vs geçti sayılır. Düne kadar yatıp kalkarken ağrım oluyordu. Şimdi biraz daha iyiyim. Fakat böbrek bölgesinde hala bir şişlik ve garip bir duygu hissediyorum. Bugün hastanedeki o diyalogu hatırlayınca iyice huzursuzlandım. Bu durumu açıklayabilecek bir doktor arkadaş var mıdır? Acildeki doktor arkadaş (pek yetkili birine benzemiyordu) nasıl oldu da bu kadar çabuk karar verip sonradan ağız değiştirdi?

Bu arada taşıt sol yanımdan sırt, böğür, kalça bölgesine çarpmıştı.


 
taş düşürüyosan idrarında kan çıkar, ama aynı zamanda kazaya bağlı da olabilir idrarda kan.


yani anamnezi bilmeden böyle bişey söylemesi gayet normal.
  • la noix  (14.05.13 17:40:50) 
(doktor değilim) darbenin etkisiyle böbreklerinde bir miktar kan idrar yoluna karışmış. Böbrek taşı olduğunda da benzer sebeple idrarda kan hücreleri görülebiliyor. idrar ve kan değerlerine bakılınca da bu anlaşılmış. o yüzden olmalı diye tahmin ediyorum. için rahat olsun.

yine de ırsi sebeplerle böbrek taşın olabilir ve bu ayrı bir mevzu bence.

son sözü doktor biri söyler tabi.
  • franz kafka  (14.05.13 17:41:46) 
geçmiş olsun, böbrek taşı çok zorlu bişey değil, ameliyat gerektirmezse tabii.. umarım düşürmezsin çıkmaz bişey ama çıkarsa da düşürürsen özsaygın artacak ve sağlık vs mevzularında espri yeteneğin gelişecektir.
yani bu kadar endişelenme.
idrarında yanma olmuyorsa, testise ağrı vurmuyorsa (en az bir testisin vardır umarım), içeriden bıçak gibi batma yoksa, böbrek taşı ihtimalin azalıyor. doktor değilim, sonu çok zevkli biten bir taş düşürme süreci atlattım sadece.
  • ismail yk  (14.05.13 17:45:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.