[]

2. üniversite

Sevgili duyuru sakinleri,

Okumanın, öğrenmenin yaşı yoktur düsturuna dayanarak ikinci üniversiteye girmeyi düşünüyorum. Ancak aklıma takılan, bir türlü cevap bulamadığım sorular var, nereye danışacağımı da bilmiyorum. Belki bir yol gösteren olur umuduyla buraya yazıyorum.

Efenim, 2002 yılında 2 yıllık meslek yüksek okulundan mezun oldum. 2 kez açıköğretime sınavsız geçişle kayıt oldum ama bir türlü beceremedim. Anladım ki devamlılık olmadığında bi halt beceremiyorum.

Uzun yıllardır çalışıyorum, hatta çalıştığım şirkette konumum iyi diyebilirim. Ancak iş hayatından biraz da olsa sıyrılmak istiyorum. (işimi freelance olarak devam ettirme imkanım olabilir) Belki yeni bir arayış içindeyim, belki yoruldum bilmiyorum. Belki de gereksiz bir maceradan başka bir şey olmayacak benim için..
Aslında yaşım daha da ilerlemeden mesleğimi daha geniş kapsamlı yapabilecek hale getirmek istiyorum.

İletişim Fakültesi'ne girmeyi istiyorum, Gazetecilik ya da Halkla İlişkiler olabilir.

Önümüzdeki yıl için iki sınava da girmem gerekiyor mu? Benim zamanımda tek sınav vardı, o da ÖSYS idi. Şimdi YGS, LYS çıktı, sistemden uzak da kalınca işin içinden çıkamadım. Akıl veren olur mu? :)

(sadece son paragrafı yazsam da olurmuş ama bir nevi içimi dökmüş oldum :))

 
iki sınava girmen gerekiyor. İlk sınava herkes gibi gireceksin. 2. sınavda ise emin olmamakla birlikte edebiyat ve tarih-coğrafya sınavlarına girmen lazım. En azından iletişim fakültesi Radyo, tv, sinema için böyle.


  • naylonlee  (14.05.13 16:01:15) 
@naylonlee'nin söyledikleri dışında psikoloji, sosyoloji ve mantıktan oluşan felsefe grubu sınavına da girmen gerekli. Matematikle işin olmadığı için işin kolay.


  • sarhosken alinan hesap  (14.05.13 16:03:38) 
"hatta çalıştığım şirkette konumum iyi diyebilirim". ne iş yapıyorsun? onunla alakalı bir şeyler oku. zira halkla ilişkiler ya da gazetecilik okumak bir işe yaramayacak. hiçbir şey öğretilmez o bölümlerde. dışarıdan çok daha rahat yaparsın.


  • sen git ben geliyorum  (14.05.13 16:06:35) 
@naylonlee
teşekkür ederim

@sarhosken alinan hesap
bu sınavları ygs/lys kapsıyor değil mi?

@sen git ben geliyorum
grafikerim, 2 yıllık matbaacılık mezunuyum. direk işimle ilgili aslında okumak istediğim bölümler.
  • kelrapunzel  (14.05.13 16:11:47) 
Evet kapsar. Bir kur YGS iki kur LYS'ye gireceksin.


  • sarhosken alinan hesap  (14.05.13 16:25:23) 
işini kapsayan bölüm tam olarak

vcd'dir. sanat yönetmeni falan oluyorsun işte.

(bkz: görsel iletişim tasarımı)
  • sen git ben geliyorum  (15.05.13 00:15:02) 
evet tam olarak bu bölüm diyebilirim, ancak bende hem yetenek yok, hem de bildiğim kadarıyla bu bölüm özel üniversitelerde var.


  • kelrapunzel  (15.05.13 11:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.