[]

Google Aramalarında Nasıl Çıkılıyor

Merhabalar arkadaşlar,

Şimdi bir sitemiz var ve yaptığımız işle ilgili belli bazı kelimeler aratıldığında google aramalarında sitemizin çıkmasını istiyoruz.

Misal "Ayşe-Fatma" kelimeleri (yani nasıl diyorlar sizin orda, "anahtar kelimeler") yazıldığında bizim sitenin çıkması için ne yapmamız lazım? Bir yere kayıt etmek, ayar yapmak mı, yoksa bu ayşe-fatma kelimesinin internet sitemizin index sayfasında ve başka yerlerinde mi olması lazım?

(Google'a para ödeyeceksin, veya başka internet sitelerinden seninkine link verilmesi lazım seçeneklerinin dışında)

 
google webmaster tool aracını kullanarak google la sıcak temasa geçmeniz gerekir.. GoogleBot un sitenizi ziyaret ederek ilgili içeriği görmesi için bazı ayarlamalar yapmanız gerekir.. Ayrıca özgün içerik kullanmalısınız yani copy paste baska yerlerden araklama olmamalı.. site haritanızı yine webmaster tool u kullanarak google a tanıtmalısınız.. Ayrıca sitede google ın görmesi gereken önemli kısımlar özellikle statik grafik ya da flash olmamalı.. Zaten arayüz tasarımının da öncelikli olarak seo düşünülerek yapılması gerekir.. şurayı bi inceleyin derim... (bkz: http://www.google.com.tr/webmasters/tour/tour1.html )


  • maxpainn  (19.02.09 10:27:33) 
site başlığında, site adresinde (domainde), meta taglarda, site içeriğinde bu kelimelerin geçmesi gerekiyor. üst sıralarda çıkmak için google a para vermek mümkün değil, ancak adwords reklam vereni olursan sponsor bağlantı olarak çıkabilirsin. bi de bu seçeneklerin dışında demişsin ama yine de söylemek istiyorum :) diğer sitelerden üst sırada çıkmak istediğin kelime şeklinde link almanın da etkisi büyük.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (19.02.09 11:40:34) 
bu durumu etkileyen bin türlü olay var. domainin kaç yıldır ve kaç yıllık kayıt olduğu bile etkiliyor. google da seo, search engine optimization diye aratırsan bi çok şey bulabilirsin.


  • emrag  (19.02.09 12:18:25) 
sizin yazdıklarınızı tek tek inceleyip araştıracam ama önce bi sorayım "meta tag" derken?

daha kurulma, işe yeni girişme aşamasındayız. başka sitelerden link almak zamanla olacak neylersiniz.
  • mea maxima culpa  (19.02.09 12:43:37 ~ 12:44:51) 
www.acemiblogcu.com

ama meta taglara güvenme pek.
  • emrag  (19.02.09 12:47:12) 
ben pek bişi bilmiyorum bu konuda. sizin yazdıklarınızı okuyarak bir başlangıç yapıcam.

meta taglere güvenmicem. tamamdır :)
  • mea maxima culpa  (19.02.09 12:58:12) 
1-2 şey daha ekleyiverem. ilgili kelimelerin sayfadaki yoğunluğu önemli. ilgili kelimelerin sayfadaki yerleri önemli. ilgili kelimelerin kalın, renkli veya font büyüklüğü önemli. <hx></hx> tagları önemli. yerli yabancı çok fazla kaynak bulabilirsin. webmaster forumlarında çok konuşuluyor bu konu. ama kısa zamanda mucize bekleme. ayrıca google da milyonlarca sonucu çıkan kelimelerden umudu kes diyebilirim.


  • emrag  (19.02.09 14:57:06) 
teşekkürler.

mucize beklemiyorum ama iş bu. bir şekilde anahtar kelime aramalarında çıkmak lazım, bir başlangıç yapmak lazım.
  • mea maxima culpa  (19.02.09 20:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.