[]

sigorta yaptırma isteğe baglı / genel sağlık ?

merhaba,

bir süredir calışmıyorum. calışırken ssklı idim, fakat işi bırakalı epey oldu. anne babadan da sigortalı değilim.

sgk ya gidip sigortalı olmak istiyorum en azından işe girene kadar. bunun için nasıl bir prosedür izlemem lazım? sanırım aylık 30 lira gibi bir ücret yatırmam gerekiyormuş vesaire. tam bilgim yok, kısaca bilgi verebilecek olan varsa sevinirim. bir de bu yaptırmak istediğim şeyin tam adı ne?

teşekkürler şimdiden.

 
yaptırmak istediğin (ve aslında zorunda olduğun) şeyin adı genel sağlık sigortası.

bunun için yakınındaki sgk merkezine gidip durumunu soruşturman gerekiyor. çünkü devlet başvuruda bulunmayanları kendiliğinden sigortalı yapıyor. aylık prim miktarı ise gelir durumuna göre değişiyor. bunun için sgk'nın yönlendireceği bir kurumda gelir testi yaptırman gerekiyor. en düşük rakam 30 tl civarı ama hane geliri yüksekse bu rakam 100'ün üstüne çıkabiliyor. ilk olarak şu adresten prim borcun olup olmadığına bakabilirsin.

sgk.ziraatbank.com.tr

not: sorgu tipi olarak gss prim'i seç.

şu adresten de "gss tescil sorgulama" ile gss kaydının olup olmadığını görebilirsin.

esgm.sgk.gov.tr

provizyon sorgulama ile de bugün itibariyle provizyon alabiliyor musun yani tedavi ve ilaç alma imkanın var mı onu görebilirsin.
  • thalamus  (14.05.13 16:33:54 ~ 16:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.