[]

sherlock gibi bir tip gerçek hayatta olabilir mi?

hani insanın kendini sürekli tespit ve gözlem yapmak için eğitmesi tamam; ama hepsini 10-15 saniye içinde mantık süzgecinden geçirip, bağlantı kurması falan üstün zeka, zehir gibi konstanstrasyon falan gerektirir diye düşünüyorum. sizce?




 
üstün zeka demişken, az önce şu adamı izledim www.youtube.com

belki senin dediklerinide yapabiliyordur bu kafayla bilmiyorum. ama sherlock son nokta gibi sanki. gerçek hayatta benzer insanlar vardır illa ki. ayrıca bu durum zeka ile de tamamen bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. beden fizikse olarak aşırı yorgunsa beynin tam verimli çalışmayacağını düşünenlerdenim.
  • 43  (14.05.13 10:11:09) 
olabilir. şu maymuna bak:
www.youtube.com
primat beyni, muhteşemdir. insan soyut düşünme, sözlü dil gibi kafasını meşgul eden pek çok toplumsal araca odaklanmak zorunda. bir maymun kadar net olursak, algımız bu kadar açık olursa işin kalanı sadece hayat tecrübemizi algımızın getirdikleriyle eşleştirmek haline gelir. biz desen tanıyan makineleriz. house, sherlock, mentalist gibi uç tiplemeler aslında pek hayal gibi gelmiyor bana bu yüzden.
  • ismail yk  (14.05.13 10:18:38) 
var öyle adamlar. dizilerini bile yaptılar.

house md: house karakteri.
mentalist : patrick jane karakteri.
lie to me : dr cal lightman karakteri.
monk: adrian monk karakteri.
elementary: sherlock holmes.
sherlock: adı üstünde.
galip derviş: şaka zaten monk un lisanslı çevirisi bu.

tabi bu adamların hepsinin kurgu olduğunu varsayıyoruz ama bu adamlar bana bir heroes dizisindeki karakterler kadar uzak gelemiyor. kesin var böyle adamlar diyorum. ama biz göremiyoruz. göremediğimiz çoğu şeye inandığımıza göre buna da inanmak bana çok ters gelmiyor.
  • ozdek  (14.05.13 10:30:09) 
Ben hep Sherlock Holmes'i süper kahraman gibi görmüşümdür. Gerçekte olması imkansız bence. Wolverine ne kadar mümkünse o da o kadar mümkün.


  • Haldamir  (14.05.13 10:52:51) 
olamaz. savant tipler var, ancak nedense bazi yonlerden cok eksik oluyorlar. yani süper hesaplama yapabliyor ancak sosyal yonu cok tırt oluyor. sherlock mesela hem dahi hem vucudunu iyi kullanıyor (boks vb.) o tarz insanlar cok nadir.


  • sage  (14.05.13 11:17:06) 
yok. net bir cevap.

cok zeki adamlar var ama bu kadar ütopik karakterler yok. house md modunda, sherlock tadinda adamlar yok yani.
  • serabetan  (14.05.13 11:20:03) 
itiraz: eski devirlerde üretim yöntemlerini kopyalamak, haklarında bilgi sahibi olmak ayrı dertti. bir defa çok iyi teknik bilen azdı sayıca, görüp çözüp işler hale getiremiyorlardı. kendini yetiştiremezdi şerlok gibi biri. italyanların dokuma tezgahları uzun zaman sadece italyaya özgü kalabiliyor mesela. ingilizler falan çabalıyorlar ama alamıyorlar. içeri sızamıyorlar. ingilizlerden bir makine çizimi çalıyor amerikan kolonileri, her şey hazır, imall edemiyorlar. çalışmıyor yaptıkları.. şerlok ilerleyen sezonlarda nelere dalmıştır bilmiyorum gerçi. bi parmağında nanoteknoloji bi parmağında organik kimya bi bi parmağında microfluidics mahareti falan yoksa..


  • ismail yk  (14.05.13 13:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.