[]

Bu nedir tam olarak (tarih sorusu)

i.imgur.com

Tarihi altyapısıyla birlikte anlatabilecek olan. Ya da link verseniz de olur (tr, ing, alm okuruz bir şekilde)


 
O üst tarafta birden on ikiye kadar sıralanmış isimler Ten Lost Tribes olarak geçiyor.

en.wikipedia.org

Sanırım İngilizler ve İsrailliler arasındaki akrabalık olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Edit: Şu da alakalı olabilir. en.wikipedia.org
  • bonzo  (14.05.13 01:27:59 ~ 01:29:57) 
amerikan tarihi daha görmediğim için bu konudaki bilgim az ama muhtemelen anlatılmak istenen ingiltere/abd ve israil'in tek bir soydan geldiği bu yüzden ileride kingdom of jacob adında tekrar tek 1 ülke olarak birleşebileceği. bana kalırsa gerçeklikten çok uzak bir düşünce.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (14.05.13 01:29:01) 
peygamberler ve yahudiliğin temelden günümüze gelişini anlatıyor. peygamber hanelerine göre ayırmış sanırım. kırmızılar amerika, ingiltere gibi yerlerden tekrar göç ederek israile gelen kısmı maviler de bugünkü israil topraklarında kalanları temsil ediyor. birleşip bugünkü israil devletinin kuruluşu falan filan.
ek: ben sonunu yanlış anlamışım arkadaşların dediği gibi sanırım. kökenleri benzer yere dayandığı için bir araya gelip kingdom of jacob'u kurma düşüncesi gibi gibi.

  • bass solo take one  (14.05.13 01:31:13 ~ 01:32:59) 
bi kilise var amerikanyada, galiba yahudilere kıl oluyorlar ama onların topraklarına dönmesini armagedonun gelişi için elzem gördüklerinden yahudilerle işbirliği içindeler falan fistan. bu onların afişi olabilü.

soy ağacı götten sallama, o ayrı. isa diye birinin varlığı bile meçhulken ne ibrahimi, ne musası, ne şiti aq. bulşit.
  • ismail yk  (14.05.13 09:00:57 ~ 09:02:44) 
Yorumlamama geçiyorum. PART 1

Hem bir soyağacı hem ABD, İsrail ve İngiltere'nin kurucuları (soy açısından) Abraham'a kadar uzanıyor. İsrail'in aslında İsrael tabanlı değil, Jacob tabanlı olduğunu gösteriyor. Görürseniz Jacob'un ardından soy dağılıyor dağılıyor ve İsrail'e kadar uzanıyor(sol kısım). Israel'den ise ABD ve İngiltere'ye kadar ilerliyor(sağ kısım). Arada görüldüğü üzere ''Lost and Gentiles'' yazıyor. Gentiles kelime anlamı olarak Yahudi olmayan demek. Yani İsrael'in soyundan bazılarını kopmuş Yahudilik dışı veya kayıp soy olarak nitelendiriyor. 2520 yıllık bir kayıp soy var.(yanında yazıyor) ABD ve İngiltere'nin bu kayıp soydan kurulduğunu anlatıyor.

PART 2
Ortadaki kısım ''Two Families, Two Nations, Two Countries, Two Kingdoms'' yazan yer. Altında da küçük yazılar ve rakamlar var. Ezek 35:10 37:22 Şimdi buna bakarak söyleyebilirim ki bu ayet dediğimiz tarzda birşey olabilir. (Hani biz diyoruz ya Bakara 283 falan gibi) öyle birşey olabilir. Tevrat'ı hiç okumadım ama tevrat'tan alıntı olduğu belli. Yahudi bir arkadaş varsa daha sağlıklı cevap verir orta kısım için ama bence öyle. Bu sözler tevratta söylenen sözler.

PART 3
Jacob'dan gelenler ve İsrael'den gelenler olarak iki köken var elimizde. Bu kökenler arasında belli ki bir çatışma var yoksa böyle bir bildiri hazırlanmaz.

PART 4 (Komplo Teorim)
Two Countries diyor, İsrail ve UK&ABD yi bir tutuyor. Şuanda ABD'nin aslında Jacob yahudileri tarafından yönetildiğini iddia ediyor. O yüzden ikisinin ucunu da Kingdom of Jacob'a bağlamış. Tabi bunu Tevratta bile yazması iki ülkeye yahudi soyundan gelenler hükmedecek gibi birşey, dünyada iki ırk olacak Jacoblar ve İsraeller gibi şeylerin olması onların seçilmiş ırk olduğunu gösterir.

Çıkardığım anlam bu.
  • secilmis uye  (14.05.13 10:35:10 ~ 10:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.