[]

Yağmurda ıslanan kitabı ne yapmalı?

Dışarı çıkarken penceremi açık bırakmışım, okuldayken de feci yağmur yağdı, eve döndüğümde bi baktım her yer kuru ama kitap deli gibi ıslanmış tek bir kuru yeri yok, lakin sayfalarda yırtılma etme parçalanma gibi durumlar mevcut değil, sobanın önüne koydum ama tek tek de kurutulmaz bu napmamı önerirsiniz?




 
hiç elleme, kendisi kurur.
kitabı açma bile.

  • Sherlock Holmes  (13.05.13 23:29:24) 
kitabi su pozisyonda kurumaya birak
blog.beruby.com

cok vicik vicik su varsa kasgit pecete ile emdir bir de
ara ara havalandir
  • exlibris  (13.05.13 23:30:17) 
Sayfalarını aç, havadar münkünse rüzgar alan bir yere bırak. Kısa zamanda kurur ama hiç bir zaman eskisi gibi olmaz. Hep bi sertlik, şekil bozukluğu olacak.


  • naylonlee  (13.05.13 23:31:04) 
benim ıslanan kitaplarım oldu.
hiç ellemedim.
sayfaları açtığın zaman pütür pütür oluyor.
şekli değişiyor.
bazıları şişiyor bazıları şişmiyor.
ben böyle gördüm.
  • Sherlock Holmes  (13.05.13 23:37:25) 
kuruduktan sonra sayfaların şişmemesi, pürüzlü olmaması için kitabı kapalı bir şekilde kuru bir zemine koy ve üzerine koyabildiğin kadar ağırlıklar koy. mesela bunlar kalın kalın başka kitaplar olabilir.

uygulamadan birkaç gün sonra kendini ölmüşlerime rahmet dilerken bulacaksın. yakşamlar
  • çok güzelsin gitme dur  (14.05.13 02:36:30 ~ 02:37:29) 
rüzgarda kurutmalı.


  • mehmet lutfi  (14.05.13 08:32:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.