[]

Siyah Renk Korkusu - Melanophobia

Annemlerin bir komsusu var orta yasli bir kadin kocasi ile yasayan.
Gecen gece gec saatlerde bagirislarla uyanmislar kadin kocasina bas bas bagiriyormus siyah renkli esortmanini cikartmasi icin. Resmen kendini kaybetmis, Ambulans gelmis ambulansa girmek istememis disari cikan butun komsulara kocasi beyaz carsaf falan vermis uzerlerini ortmesi icin.
Olayi biraz arastirdim ve Siyah renk korkusu (Melanophobia) denen bir rahatsizlik olduguna eminim. Doktora gitmisler doktor bazi ilaclar vermis fakat kadin bunlari surekli kullanmak istemedigi icin almayi bilerek aksatiyormus.
Bulunduklari yer Bodrum dolayisi ile burada bu tip vakalara bakacak iyi bir doktor bulamayabilirler. Okuduklarima gore tedavi icin terapi uygulanmasi ve kadina bu korkusunu kontrol altina nasil alacaginin ogretilmesi gerekiyormus. Ben olsam bende ilaclara bagli kalmak istemem eger terapi ile kontrol edebilecegim bir durum ise.
Bu rahatsizlik ile ilgilenen veya bu tip terapi uygalayan, Izmir, Mugla veya Manisada tecrubeli psikolog veya psikiyatri uzmanlari varmi bildiginiz?
Zor bir durum zira burasi kucuk belde oldugu icin herkes kadina sanki tamamen aklini kacirmis veya ugramis gozuyle bakiyor olayi hocalik vakalardan zannediyorlar.

 
(bkz: deliryum)

bazen cevap en basit olandır. deliryumun sebebi çoğunlukla psikiatrik değil, diğer şeylerdir. bunlar elendikten sonra psikiatrik olarak ele alınır

herhangi bir hekimin, bu tarz bir durumda ilk düşüneceği şey de deliryumdur.
  • la noix  (13.05.13 15:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.