[]

Neden birileri bir şeyler yapmıyor?

Bizi yönetenlerin zırvalıklarıyla ilgili neden hiçbir şey yapmıyoruz?
İdeolojik gruplardan bahsetmiyorum. Dümdüz adama bile dokunmadı mı bu olanlar artık? Bu saçmalığa dur demeyecek miyiz? Ben hiçbir partiye sempati duymazken, çıldırmak üzereyim bu adamların rahat rahat top koşturmasından. He he tamam apolitik nesiliz de bu kadar aptal yerine koyulmak neden dokunmuyor bize? Yahu hiçbir şey olmasa adam istanbulu 3le çarpıp 5e böleceğim kanal yapacağım diyor. Bu bile yetmez mi? Bu adamlar neden hala tepemizde? Mantıklı cevaplar bekliyorum. Neden karşı çıkmıyoruz?

Ek: Geleneksel medya belki onların elinde ama artık o devir kapanmadı mi? Neredeyse her birey bir haber kaynağı, bir kameraman, bir muhabir. Hepimizin birer gazetesi var. Neden boyun eğiyoruz biz?

 
son seçimlere göre ülkenin %50'si ülkenin durumundan memnun. her, yönetimden memnun olmayan onu devirmeye kalksaydı demokrasi diye bir şey olmazdı.


  • tescillimarka  (12.05.13 00:35:09) 
Dinin afyon etkisi yüzünden böyle, ülkenin yarısı bu durumdan hoşnut. Geleneksel medya onların elinde evet. O devir kapanmadı çünkü editoryal süreçlerin işlemesi yüzünden hala güvenilecek tek kanal. Yeni medyada bu henüz yok. Etik, ahlaki, hukuksal ilkeler de yok. Ama geleneksel medyada daha yoğun. Her bireyin haber kaynağı olması iyi birşey değil.

edit: Ülkenin ekonomisi şuan iyi evet (liberal ekonomi böyle birşey) ama bu liberal ekonomide de bir süre sonra üretimimizde olmadığı için elimizde patlayacak. Birçok şey uluslararasılaştı. Tek kelimeyle, Akp hükümetinden sonra gelecek(varsa) hükümet çok kötü duruma düşecek. Çünkü bu patlama büyük bir ihtimal onlara denk gelecek. Akp yine haklı çıkacak. Tam güçlü bir muhalefet olsam Akp'nin ardından gelmek istemem. Çünkü adamlar diyecek ki bak bizim dönemimizde not artırımları geldi, ekonomi iyiydi, bunlar geldi bozdu.
  • secilmis uye  (12.05.13 00:37:45 ~ 00:41:54) 
bu ülkede iktidarlar genelde bir sebepten gitmişlerdir. o da ekonomidir. bir insana parasızlık her türlü boku yedirir. gider fuhuşta yapar, hırsızlıkta yapar. parasızlık öyle bok bişeydir.

ülkenin ekonomisi eskiye göre oldukça istikrarlı iyi kötü çalışmak isteyen biri varsa ayda 800 tl paraya iş buluyo. onu bulamayan gidiyo limon satıyo vs vs. bir şekilde ülke kendini döndürüyo. bununla ilgili bir çok parametre var bunları iyi yönetiyo akp.

onun dışında bu olaylar tam bir dış politika komedisi ve saçmalığı. bu olayların geleceği o kadar belliydi ki.
  • dramadi  (12.05.13 00:37:50) 
Yani o oğlunu askere ve belki de ölüme gönderen anadolu'daki amca, bakanı ölümleri sırıtarak açıklarken görünce sinirlenmiyor mu diyorsunuz? Ek: ve hatta oğlu öldürülünce "vatan sağolsun" diyenler, o vatanın peşkeş çekildiğini görmüyorlar mı?
Ekonomik durumla ilgili ise soracağım şu, sadece orta halli insanlar daha zenginleşmedi mi? Zengin hepten coşmadı mı? Fakir yine fakir değil mi? Yine aç uyumuyor mu bu insanlar?

  • ay nov kung fu  (12.05.13 00:47:40 ~ 00:48:30) 
O Anadolu'daki amcaların sayısı yüzde 50 yi geçebilecek durumda değil demekki :)
Evet Adaletsiz bir kalkınma olduğu doğru, ona birşey söylenemez ama yinede eskiye bakarsan iyi. Birçok iş adamı gitti yerlerine yandaş iş adamları geldi. Doğuş Grubuna neden birşey olmadı daha da güçlendi anlamış değilim. Vardır bir çıkarları. Koç'u zaten geçiyorum, onlar ülkenin kurulumundan itibaren burdalar. Diğerleride full yandaş zaten neredeyse.

edit: Güçlü bir muhalefet olmadığı da açık bence. Kemal Kılıçdaroğlu değişmeli.
İdeolojik açıdan ise partiler kendilerini gözden geçirmeli, artık bazı şeylerin dönüşü yok. Hala kapitalizmin yıkılacağını sananlar var. Sosyalizm(ekonomik açıdan) mümkün değil artık.
  • secilmis uye  (12.05.13 00:53:41 ~ 00:56:50) 
tescilli marka + 1.

edit: saçma bakanlar, hatta cumhurbaşkanları başbakanlar daha önce de geldi. bu döneme has bir saçmalık yok. halk Erdoğan'a güveniyor.
  • ne zaman gitti tren  (12.05.13 01:02:18 ~ 01:05:13) 
Kapitalizmn yıkılması, sosyalizm bunlar bana göre de ütopik. Chp konusunda da haklısınız. Şimdi bakıyorum, hükümet istifa etse seçim olsa; kime oy vereceğim? Yine hiç kimseye muhtemelen.
Belki de benim gibiler yüzünden AKP bu kadar güçlü. Ama inanın 2 seçimdir oy verecek insan bulamıyorum. Hepsi çapulcu geliyor, hepsi yalancı. Temsil etmeyin beni mümkünse diyorum; o da olmuyor. Ama şu hale geleceğini bilseydim olayların, gider Kılıçdaroğlu'na dahi oy verirdim.
Ama bu sefer biraz fazla oldular sanki, sanki bu sefer oy kaybettiler gibi geliyor. Belki uyanırız ülkece diye umutlanıyorum bazen, sonra geçiyor.
  • ay nov kung fu  (12.05.13 01:03:41) 
@tescilli marka bir şeyleri devirelim demiyorum ancak bir topluluğun %50sinin aldığı kararlara göre yönetilmesi midir demokrasi? Diğer %50'yi yok saymak mıdır? Çok yanlış anlamışsınız.


  • ay nov kung fu  (12.05.13 01:05:47) 
ne hale geldi de Kılıçdaroğlu'na "bile" razı oldun? Adamlar oyunu arttırdı koç, sen baya apolitik kalmışsın


  • ne zaman gitti tren  (12.05.13 01:07:47 ~ 01:08:10) 
@ne zaman gitti tren işte sizin gibi takım tutar gibi parti tutanlar yüzünden bu ülke düzgün yönetilemedi. Bir akp'li de kalkıp "neyini beyenmiyon oooh mis gibi yüzde elli aldı" diyebilir. Beğenmiyorum CHP'yi. Bir itirazınız varsa, adam gibi dayanaklarla gelir konuşursunuz. Öyle mahalle ağzıyla konuşmakla olmuyor bu işler. Sizin gibi "koç"lardan bir tane de ülkenin başında var işte. Böyle destekçi olmaktansa aklımı kullanıp, sorgulamaya devam edip apolitik olmayı yeğlerim.
Oylarını artırdı da ne oldu? Sidik yarışından başka bir fark var mı mecliste?

  • ay nov kung fu  (12.05.13 01:19:35) 
Yanliş anlamişsin ben chpli degilim. Oylarini arttirdi derken Akpden bahsediyodum.
"Bu sefer" derken neyi kastediyosun? Ne oldu ki Akp oy kaybetsin? Adamlar her yaptiklariyla oylarini artiriyolar.

Ayrica mahalle agzinin nesi var? Sikmayin olum bu kadar kendinizi.
  • ne zaman gitti tren  (12.05.13 01:57:30) 
çok geniş tabana yayılmış bir grup, dayanak noktası ve otoriter kişilik yapısı hala neden yönetimde oldukları ile ilgili. mesela akpnin dayanağı din, ordan birçok bilinçsiz muhafazakar insanı çekiyor. muhafazakarlar ise düşünce yönünden kısıtlı bireylerdir. dolayısı ile yanlış politikalar konusunda bilinçli düşünemeyen insanlardır üstelik bu insanlardaki muhafazakarlık da ileri bir noktaya taşınıyor. ee üstüne de etkilenmeye hazır bilgisiz kitlelere uygun liderleri de eklediğimizde akp benzeri bir yapının rahat rahat top koşturmasının olağan olduğu görülüyor.


  • nevrotik  (12.05.13 02:10:57) 
"muhafazakarlar ise düşünce yönünden kısıtlı bireylerdir." bu zihniyet sayesinde akp bu kadar güçlü. bu tür insanlar yok olmadığı sürece de akp ve türevleri var olacak.


  • tescillimarka  (12.05.13 03:05:40) 
Müslümaaaan uyuuuma!..............................(devamını unuttuk)


  • secilmis uye  (13.05.13 17:54:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.