[]

Bilgisayar performans testi

Selamlar,

Neredeyse bir yıldır kullandığım ve çok program yüklü i7 laptop bilgisayarım bazı durumlarda (açılış vs), 2-3 senedir kullandığım i5 desktop'a göre sanki daha yavaş. evet desktop'ta o kadar fazla program yüklü değil (gerçi beş altı tane ciddi oyun yüklü) ama yine de beklediğim farkı göremiyorum gibi. google da bulduğum (git: silver.urih.com)'dan test yaptım, i7 olanın performans değeri desktoptan biraz yüksek çıktı.

Neyse soruma gelince: sizin kullandığınız online basit ve anlaşılır bir performans test adresi var mı?

Teşekkürler.

 
Her donanim icin ayri test programlari var. Mesela ekran karti icin 3D Mark, islemci icin Cinebench vs.

Bir de islemcinin mobil olup olmamasi da bir etken. Mobil donanimlar daha az elektrik harcamak adina masaustu versiyonlarindan daha dusuk performansli oluyorlar. Masaustu i5 ile laptoptaki i5'in performansi ayni degildir.

Ek olarak islemci nesilleri de performansi etkiler. 4. nesil Core i5 1. nesil Core i7'den performansli olabilir mesela.

Bir de bilgisayarin acilis suresi islemci kadar harddisk hizi ve ram miktarina da bagli. Cok fazla degisken var yani. Ornegin i5+SSD+16GB RAM i7+HDD+8GB RAM'den bayagi bir hizli acilir.
  • crown  (11.05.13 12:07:23 ~ 12:12:02) 
hızı arttırmak için açılış programlarını düzenlemen ve kayıt defterini optimize etmen gerek.


  • cetoxim  (11.05.13 12:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.